Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Γιορτή της Άνοιξης στη Νέα Αγαθούπολη την Κυριακή 26 Μαΐου


Την Κυριακή 26 Μαΐου αποχαιρετάμε την άνοιξη με μία γιορτή, τη «Γιορτή της Άνοιξης» στο Παρατηρητήριο της Νέας Αγαθούπολης, στην Πιερία. Στην εκδήλωση, που θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί ως τις 14:30 το μεσημέρι, θα
συμμετέχουν με τα προϊόντα τους συνεταιρισμοί τοπικών προϊόντων, οικοκαλλιεργητές και χειροτέχνες του νομού Πιερίας, αλλά και από άλλες περιοχές της Μακεδονίας.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη λειτουργία του ηλιακού φούρνου και για τη χρησιμότητα των ενεργών μικροοργανισμών, να δοκιμάσουν βιολογικά κρασιά και τσάι του Ολύμπου, αλλά και να συμμετάσχουν σε εργαστήρια όπως παρασκευής σαπουνιού, οικολογικών απορρυπαντικών ή σε εργαστήριο σχετικά με τη χρησιμότητα των βοτάνων. Παράλληλα, θα κάνουν birdwatching (ορνιθοπαρατήρηση) από το παρατηρητήριο, ενώ τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε περιβαλλοντικά παιχνίδια που θα διοργανώσει το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου και οι «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008». Στη διάθεση των επισκεπτών θα είναι και τα ποδήλατα του παρατηρητηρίου για μία βόλτα στον ποδηλατόδρομο.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και την οικολογική οργάνωση της Πιερίας Μητέρα Γη.
Η στήριξη της λειτουργία του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου