Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων στη Θεσσαλονίκη


Το project προσελκύει μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές Έλληνες και ξένους
Picture 0 for Προχωρά το project για Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων στη Θεσσαλονίκη
Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται το project για τη λειτουργία Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Θεσσαλονίκης με βάση το μοντέλο ίδρυσης, οργάνωσης και διαχείρισης που ανέπτυξε η εταιρεία Capital Markets Experts. Όπως σημείωσε στη διάρκεια εκδήλωσης της Attica Bank και του οργανισμού Young Businessman ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Βασίλης Μάργαρης υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές Έλληνες και ξένους και η όλη προσπάθεια βρίσκεται ήδη στη δόμηση της μετοχικής σύνθεσης της εταιρίας οperator της αγοράς.  


Το μοντέλο, το οποίο αναπτύχθηκε από την Capital Markets Experts, σε συνεργασία με την EMEX Ltd. (CY), η οποία ασχολείται με την αξιολόγηση/βελτίωση εταιρικών μοντέλων, την εταιρία Ορκωτών Ελεγκτών L. Gnaftis & Co. Ltd. (CY), η οποία και έχει σχεδιάσει τις ελεγκτικές διαδικασίες και την Intergraded Logistics Solutions-ILS, η οποία ειδικεύεται στο σχεδιασμό, οργάνωση και λειτουργία εγκαταστάσεων logistics, ονομάζεται “The ACE Model” και είναι ευέλικτα παραμετροποιημένο, έτσι ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες της κάθε (εθνικής ή τοπικής) οικονομίας.

Όπως ανέφερε ο εισηγητής, το «ACE Model» αναπτύχθηκε αρχικά για λογαριασμό ομάδας ελλήνων επενδυτών με σκοπό να αποτελέσει τη βάση της δημιουργίας Χρηματιστηρίου Αγροτοδιατροφικών Προϊόντων και Εμπορευμάτων στη Θεσσαλονίκη και μέχρι σήμερα παραδόθηκε ήδη το Visibility Study στη Διοίκηση Χρηματιστηρίου χώρας της Ευρωζώνης, προκειμένου να εφαρμοστεί σε εθνική κλίμακα στη συγκεκριμένη χώρα, ενώ ήδη έχει οριστεί η παρουσίασή του σε κυβερνητικά στελέχη χώρας του Κόλπου τον προσεχή Ιούνιο.
Σημειώνεται, ότι ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ Δημήτρης Λακασάς, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, πρότεινε την ίδρυση χρηματιστηρίου εμπορευμάτων στη Θεσσαλονίκη, το οποίο παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα προωθούμενα δημοπρατήρια αγροτικών προϊόντων, σημειώνοντας ότι χάρη στη γεωγραφική θέση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, το χρηματιστήριο αυτό θα προσέλκυε γρήγορα προϊόντα από όλη τη ΝΑ Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου