Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Γραμμές παραγωγής γεωργικών μηχανημάτων στην Ελλάδα θέλουν οι Γερμανοί


Picture 0 for Γραμμές παραγωγής γεωργικών μηχανημάτων στην Ελλάδα θέλουν οι Γερμανοί
Την Ελλάδα επισκέπτονται αυτές τις μέρες εκπρόσωποι από παραγωγικές μονάδες γεωργικών μηχανημάτων της Γερμανίας οι οποίοι ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν παρόμοιες μονάδες στην Ελλάδα.
Παράλληλα, στο πλαίσιο γερμανικής αποστολής στη Β.Ελλλάδα, με επικεφαλής τον Γιοακίμ Φούχτελ, εντεταλμένου συμβούλου της Άνγκελα Μέρκελ για τις ελληνογερμανικές σχέσεις, πρόκειται να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του γερμανικού συλλόγου ετοίμων ενδυμάτων με Έλληνες ομολόγους τους.
«Υπάρχει θερμό ενδιαφέρον από γερμανικής πλευράς για επιχειρηματικές συνεργασίες.
Στην αποστολή μας μετέχουν εκπρόσωποι βιοτεχνιών, εκπρόσωποι από τον αγροτικό και τον γεωργικό τομέα, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ της Γερμανίας. Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον αφορά τη δημιουργία στην Ελλάδα παραγωγικών γραμμών από γερμανικές επιχειρήσεις που κατασκευάζουν γεωργικά μηχανήματα, ενώ θα υπάρξουν επαφές και με εκπροσώπους του κλάδου της βιοτεχνίας ετοίμων ενδυμάτων», τόνισε ο κ. Φούχτελ, μετά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη παρουσία του  Γενικού Προξένου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Βόλφγκανγκ Χέλσερ- Ομπερμάιερ και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου.
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της ημερίδας για τη διεπαγγελματική εκπαίδευση που οργάνωσε το Γερμανικό Προξενείο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.  Ο κ. Φούχτελ επισκέφτηκε επίσης το νέο Γραφείο Δημάρχων Ελληνογερμανικής Συνέλευσης το οποίο φιλοξενείται στο Μέγαρο Μακρίδη του Δήμου Θεσσαλονίκης.
«Είχαμε μια συνεδρίαση της διαδημοτικής συνεργασίας Γερμανών και Ελλήνων όπου συζητήσαμε για όλα τα θέματα της καλύτερης δυνατής λειτουργίας της με κυρίαρχο θέμα την προετοιμασία της 4ης ελληνογερμανικής συνάντησης στη Νυρεμβέργη», σημείωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι με τη δημιουργία του Γραφείου των Δημάρχων η συνεργασία θα βελτιωθεί περαιτέρω, διότι εκτός από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών, ιδιαίτερα σημαντική είναι και η μετάδοση του αισθήματος της αλληλεγγύης που υπάρχει μεταξύ πόλεων αλλά και λαών και πρόσθεσε: «Είμαστε Ευρωπαίοι πολίτες, ισότιμοι, με ίδια δικαιώματα και απαιτήσεις και θέλουμε να ζούμε σε χώρες που αποτελούν μια ενιαία οντότητα».
Από την πλευρά του, ο κ. Φούχτελ αναφέρθηκε στην έναρξη λειτουργίας του Γραφείου των Δημάρχων ως «ένα σχέδιο που επιτέλους γίνεται πραγματικότητα και αποτελεί ένα πρότυπο για μίμηση» εκτιμώντας ότι θα αποτελέσει σημείο συνάντησης μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων δημάρχων όπου θα ευδοκιμήσει η συνεργασία ελληνικών και γερμανικών ΟΤΑ.
«Η συνεργασία γίνεται πλέον πολύ συγκεκριμένη καθώς μια πλειάδα θεμάτων βρίσκονται υπό συζήτηση διανοίγοντας δρόμους για οικονομικές συμπράξεις που θα οδηγήσουν τη χώρα σε οικονομική ανάκαμψη», δήλωσε ο κ. Φούχτελ. Γι’ αυτόν το λόγο, όπως εξήγησε, τον συνοδεύουν περισσότεροι από 40 εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματίες της ελεύθερης οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου