Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Δήμος Κατερίνης – Ποδηλατική Απόδραση: Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας




Φιλικό για τους πολίτες με πρωτότυπες δράσεις & χωρίς αυτοκίνητα το κέντρο της Κατερίνης

 

Με την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» κορυφώθηκαν χθες Κυριακή 22  Σεπτεμβρίου, οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας, που με μεγάλη συμμετοχή πολιτών και με μία σειρά δράσεων διοργάνωσε ο Δήμος Κατερίνης, σε συνεργασία με την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας.

Το κέντρο της Κατερίνης «παραδόθηκε» για τέσσερις ώρες στους πεζούς, ενώ μικροί και μεγάλοι δημότες, είχαν την ευκαιρία να κυκλοφορήσουν ανενόχλητοι, στο κέντρο της πόλης, να παρακολουθήσουν μουσικά, εικαστικά και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα, να λάβουν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια και να συμμετάσχουν σε οικολογικές, αθλητικές και άλλες ακτιβιστικές δράσεις, που πραγματοποίησαν οι Ομάδες  Εθελοντών.
Η λογική του προγράμματος των εκδηλώσεων κινήθηκε στην αντίληψη που εφαρμόζεται στις ευρωπαϊκές πόλεις, να προσφέρει δηλαδή τον δημόσιο, τον κοινόχρηστο χώρο στους πολίτες. Παράλληλα, να δώσει τη δυνατότητα στην Κοινωνία των Πολιτών - με ουσιαστικό αρωγό τον Δήμο Κατερίνης - να δρα για την πόλη, την καθημερινότητά και την ποιότητα ζωής τους.
«Οι προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου και του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου επικεντρώνονται στη βιώσιμη αστική κινητικότητα και στη λήψη μέτρων για τη βελτίωση της εικόνας και των λειτουργιών της πόλης» τόνισε σε δήλωση του στο περιθώριο των εκδηλώσεων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γεώργιος Τσιαλός επισημαίνοντας: «Μέσα από την εκδήλωση για την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», καθώς και ευρύτερα μέσα από τα δρώμενα για την Ευρωπαϊκή εβδομάδα Κινητικότητας δώσαμε έμφαση στην εμπέδωση πολιτικών που αποθαρρύνουν τη χρήση Ι.Χ., ενώ προωθούν την αλλαγή στη νοοτροπία όλων μας. Ευχαριστώ με την ευκαιρία την ποδηλατική απόδραση για την άψογη συνεργασία μας στη διοργάνωση των εκδηλώσεων».
Επιπλέον, όπως  τονίστηκε από μέλη της διοίκησης του Δήμου, τα οποία παρακολούθησαν τα δρώμενα, ο Δήμος Κατερίνης επιθυμεί και εργάζεται προς την κατεύθυνση της μέγιστης δυνατής συμμετοχής φορέων, συλλόγων και οργανώσεων των πολιτών, για την επίσπευση εφαρμογής μέτρων που θα ανακουφίσουν το κέντρο και θα αναβαθμίσουν όλες τις λειτουργίες του.
Όπως είναι γνωστό, με σύνθημα «Ας περπατήσουμε όλοι μαζί» & «Ασφαλές περπάτημα και ποδηλασία», το φετινό θέμα των εκδηλώσεων επικεντρώθηκε στην προώθηση μέτρων για ασφαλές περπάτημα και ποδηλασία. Προς την κατεύθυνση αυτή προηγήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας με μεγάλη συμμετοχή πολιτών η βραδινή περιπατητική διαδρομή, στο κέντρο της Κατερίνης.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου