Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

267 προσλήψεις σε Δήμο Κατερίνης, 82 στο Δήμο Δίου Ολύμπου

      Πρόγραμμα για ανέργους
Katerini News | Κατερίνη | Πιερία
Οι ειδικότητες της πληροφορικής, διοικητικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, βρεφοκόμοι ειδικής αγωγής, ψυχολόγοι και γενικών καθηκόντων, συγκεντρώνουν μεταξύ πολλών άλλων, τη μεγαλύτερη ζήτηση στον κατάλογο των 45.000 εποχικών προσλήψεων πεντάμηνης διάρκειας, που θα γίνουν το Σεπτέμβρη μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους και Επιμελητήρια.
Για τον Δήμο Κατερίνης οι θέσεις ανέρχονται σε  267 και για τον Δήμο Δίου – Ολύμπου σε 82 θέσεις εργασίας,  οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για ανέργους για το οποίο αναμένεται να διατεθούν έως το τέλος του έτους 170 εκατομμύρια ευρώ για δικαιούχους, μέλη οικογενειών που δεν έχουν κανένα εισόδημα.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι, νέοι άνεργοι, μακροχρόνια άνεργοι, βραχυχρόνια άνεργοι που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας πλέον ή μέλη οικογενειών χωρίς κανέναν εργαζόμενο, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο του ΟΑΕΔ.
Τα κριτήρια επιλογής
Τα κριτήρια επιλογής αφορούν στη διάρκεια της ανεργίας, ετήσιο φορολογητέο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα του 2012, ηλικία, οικογενειακή κατάσταση και εκπαιδευτικό επίπεδο.
Το σύστημα επιλογής θα βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων, στον καθορισμό των απαραίτητων δικαιολογητικών, στην αξιολόγηση των δικαιολογητικών αυτών και στη βαθμολόγηση, στην κατάταξη και την τοποθέτηση των υποψηφίων σε αντίστοιχες θέσεις με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού

Η διαδικασία
Οι άνεργοι μετά από την δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ, θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής για την απασχόληση τους στις θέσεις που θα προκηρυχθούν, ενώ θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν μέχρι και σε τρεις επιβλέποντες φορείς κατά σειρά προτίμησης.
Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης μπορεί να γίνει και μέσω ΚΕΠ σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος είναι άνεργος και δεν έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
Σε κάθε άλλη περίπτωση υποβολής της αίτησης ο υποψήφιος αποκλείεται από τη διαδικασία προσλήψεων. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου