Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Από σήμερα η ανάρτηση του Κτηματολογίου στην Κατερίνη

Δυο μήνες προθεσμία για ενστάσεις
Katerini News | Κατερίνη | Πιερία
 
Ξεκινά  από σήμερα η ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων στο πλαίσιο του προγράμματος αναρτήσεων  που ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο για την πόλη της Κατερίνης, της Έδεσσας της Κοζάνης του Πολύγυρου και της Φλώρινας.
Στις περιοχές αυτές έχουν καταγραφεί περίπου 1.050.000 δικαιώματα, που αντιστοιχούν σε περίπου 440.000 δικαιούχους.

Στο πλαίσιο της Ανάρτησης έχουν ήδη αποσταλεί ταχυδρομικά στις διευθύνσεις των δικαιούχων αποσπάσματα από τους Κτηματολογικούς Πίνακες και τα Διαγράμματα, για τα δικαιώματα που έχουν δηλώσει, με σκοπό να ελέγξουν την ορθότητα της καταγραφής και σε περίπτωση διαφωνίας να υποβάλουν αίτηση διόρθωσης ή ένσταση.

Τα στοιχεία
Μετά την ανάρτηση δημοσιοποιούνται ο κτηματολογικός πίνακας που περιλαμβάνει την περιγραφή των ακινήτων, τη νομική πληροφορία που αφορά σε αυτά και το κτηματολογικό διάγραμμα στο οποίο απεικονίζονται τα όρια των γεωτεμαχίων. Το περιεχόμενο των δυο αυτών στοιχείων είναι αποτέλεσμα της επεξεργασίας των δηλώσεων που υποβλήθηκαν και των πληροφοριών που συλλέχθηκαν στο πλαίσιο της κτηματογράφησης. Σκοπός της διαδικασίας είναι να ελέγξουν οι πολίτες την καταγραφή των δικαιωμάτων τους, τη θέση και τα όρια των ακινήτων τους.Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία που θα δουν στους πίνακες δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι.  Σε διαφορετική περίπτωση και εάν υπάρχουν διαφωνίες με κάποια από τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί, έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης ή ένσταση. Οι αιτήσεις διόρθωσης και οι ενστάσεις υποβάλλονται αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης εντός 2 μηνών ή εντός 4 μηνών εάν είναι κάποιος κάτοικος εξωτερικού, από την ημερομηνία έναρξης της ανάρτησης

Ειδικές περιπτώσεις
Στην περίπτωση ιδιοκτησιών που δηλώθηκαν αλλά δεν εντοπίστηκαν, ή τα στοιχεία που προσκομίστηκαν δεν κρίθηκαν επαρκή, τα δικαιώματα του κατόχου δεν περιλαμβάνονται στην ανάρτηση.
Επιπλέον στο έντυπο όπου αναγράφονται τα στοιχεία των δικαιωμάτων είναι πιθανό κάποιος δικαιούχος να δει στοιχεία για τα οποία δεν έχει υποβάλλει δήλωση αλλά προέκυψαν από την επεξεργασία άλλων στοιχείων που συλλέχθηκαν. Για τα δικαιώματα αυτά εφόσον συνεχίζει να είναι δικαιούχος,  οφείλει να υποβάλλει δήλωση του ν.2308/95 καταβάλλοντας και το προβλεπόμενο πάγιο τέλος.

Σε αυτές τις δυο περιπτώσεις θα πρέπει οι πολίτες θα προσέλθουν στο Γραφείο Κτηματογράφηση προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες οδηγίες.

Το Γραφείο κτηματογράφησης στην Κατερίνη

Η ανάρτηση για τον ΟΤΑ Κατερίνης πραγματοποιείται στο γραφείο Κτηματογράφησης  στην περιοχή των ΚΤΕΛ και θα διαρκέσει 2 μήνες ξεκινώντας από σήμερα.
Το Γραφείο Κτηματογράφησης λειτουργεί όλες τις εργάσιμες ήμερες από τις 8.00 έως τις 16.00  & Τετάρτη από τις  8.00 έως τις 7.00 και 17.00-20.00 μμ.
Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 23510-30445.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου