Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Έγινε χθες η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της ΕΠΣ Πιερίας

http://www.olympiobima.gr




Πραγματοποιήθηκε χθες αργά το απόγευμα η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της ΕΠΣ Πιερίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του γνωστού παραλιακού ξενοδοχειακού συγκροτήματος «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΑΛΛΑΣ» στη Λεπτοκαρυά Πιερίας.
Ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣ Πιερίας Κώστας Ορφανίδης καλωσόρισε τα σωματεία, που έδωσαν βροντερό παρών στη χθεσινή γενική συνέλευση, που σημειωτέων είχε απαρτία και με το παραπάνω, εξήγησε τα διαδικαστικά που ακολούθησαν και το σώμα προχώρησε στην αποδοχή της εκλογής του προέδρου της γενικής συνέλευσης που είθισται να είναι πάντοτε ο εκάστοτε πρόεδρος της ΕΠΣ Πιερίας, ενώ εκλέχτηκαν και οι πρακτικογράφοι. 
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πιερίας Δημήτρης Ελευθεριάδης, επικεφαλής του ΔΣ που παρέστη σύσσωμο στη χθεσινή συνέλευση, παίρνοντας το λόγο είπε τα εξής:

«Αγαπητοί εκπρόσωποι των σωματείων
Αγαπητοί φίλοι

Θα ήθελα να σας καλωσορίσω εκ μέρους όλου του Δ.Σ. στον κορυφαίο θεσμό για την λειτουργία της ΕΝΩΣΗΣ, την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση.
Πέρασαν περίπου πέντε μήνες από την ημέρα που αναλάβαμε την Διοίκηση της Ένωσης. Με διάθεση και όραμα για ένα καλύτερο αύριο στο Πιερικό ποδόσφαιρο ξεκινήσαμε αμέσως να υλοποιούμε τις υποσχέσεις μας.
Επιγραμματικά οι σημαντικότερες δραστηριότητες μας έως και σήμερα είναι:
* Η Μεταφορά και λειτουργία των γραφείων της ΕΠΣ Πιερίας στις αθλητικές εγκαταστάσεις στη Νέα Έφεσσο.
* Η διοργάνωση της τελικής φάσης του Κυπέλλου γυναικών ποδοσφαίρου καθώς και η διοργάνωση του προγράμματος της UEFA Grassroots Day.
* Η προημιτελική φάση του Κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας.
* Η αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής των Play-Off.
* Η αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής του Κυπέλλου.
* Οι σημαντικές οικονομικές μειώσεις στα παράβολα συμμετοχής των Πρωταθλημάτων, του Κυπέλλου και των ενστάσεων.
* Η δυνατότητα εξόφλησης παλαιών οφειλών με έκπτωση 50%.
* Η προσπάθεια διοργάνωσης σεμιναρίων για πρώτες βοήθειες.
* Η στελέχωση της πειθαρχικής Επιτροπής από 3 νομικούς.

Το σημαντικότερο όμως που καταφέραμε είναι ότι μετά από αλλεπάλληλες και ουσιαστικές συζητήσεις, ανοίξαμε ένα διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, Σωματεία, Σύνδεσμο Διαιτητών, Σύνδεσμο Προπονητών, Διασωστική Ομάδα Πιερίας, με στόχο την επικοινωνία και τη συμμετοχή όλων.
Γνωρίζουμε όλοι μας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα.
Μέσα σ’ ένα τόσο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον οι ερασιτέχνες παράγοντες ανεβαίνουν το δικό τους οικονομικό Γολγοθά.
Δεν μπορώ να σας πω μεγάλα λόγια και να υποσχεθώ πράγματα που δεν γίνονται.
Θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας.
Δεν μπορούμε να περιμένουμε πλέον πολλά από το κράτος ή την Ομοσπονδία.
Για το μόνο που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι η Ένωση θα είναι ανοικτή για τον καθένα σας, δίκαιη απέναντι στις ομάδες σας και θα έχει όραμα ανεξάρτητα των οικονομικών δυσκολιών.
Άλλωστε τα ωραία δεν στοιχίζουν πάντα.
Ίσως είναι η ευκαιρία να ξαναγίνουμε φίλοι μέσα από το ποδόσφαιρο, ίσως είναι η ευκαιρία ο σεβασμός και η αλληλεγγύη να κυριαρχήσουν πάλι στις σχέσεις μας.
Να έχουμε όλοι μας μια καλή χρονιά με υγεία πάνω απ’ όλα».

Ακολούθησε έκθεση και υποβολή διοικητικού απολογισμού, έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής, έκθεση και υποβολή προς έγκριση του οικονομικού απολογισμού και το σώμα ύστερα από εκτενή αναφορά προχώρησε στην αποδοχή τους.
Στη συνέλευση έγιναν προτάσεις μελών και αναφέρθηκαν οι τροποποιήσεις του καταστατικού για την αλλαγή διεύθυνσης της ΕΠΣ Πιερίας, ενώ ακολούθησαν η κλήρωση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας και οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων Α’ και Β’ Ερασιτεχνικής για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014.
Την ερχόμενη Τετάρτη 28 Αυγούστου θα γίνει αγώνας μπαράζ μεταξύ της ΠΑΕ Ποντίων και του Κεραυνού Μακρυγιάλου για την κατάληψη της κενής θέσης, που δημιουργήθηκε στη Β’ Ερασιτεχνική, μετά την αποχώρηση του Ερμή Εξοχής.
Στην αίθουσα προσφέρθηκε μπουφές με πλούσια εδέσματα και ποτά με τη διεύθυνση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΑΛΛΑΣ» Λεπτοκαρυάς να κάνει τα αδύνατα δυνατά για τη δημιουργία μιας εξαιρετικής ατμόσφαιρας στη μεγάλη αυτή πρώτη αθλητική γιορτή της νέας ποδοσφαιρικής σαιζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου