Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ



Τους τελευταίους μήνες είναι σε εξέλιξη από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, ένα καταστροφικό σχέδιο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τους λειτουργούς της.
Με την αύξηση του υποχρεωτικού ωραρίου των
εκπαιδευτικών, τις καταργήσεις/συγχωνεύσεις σχολείων, την κατάργηση ή υποβάθμιση μαθημάτων και υποστηρικτικών δομών, δημιούργησε τεχνητά έναν μεγάλο αριθμό (περίπου 6.000), «πλεοναζόντων» εκπαιδευτικών. Αποκορύφωμα αυτής της πολιτικής, ήταν η κατάργηση σημαντικών τομέων των ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και η διαθεσιμότητα 2.122 συναδέλφων των αντίστοιχων ειδικοτήτων.
Στη συνέχεια με μια εγκύκλιο που είναι γεμάτη από αυθαιρεσίες, λάθη, ασάφειες και σκόπιμες παραλείψεις, καλεί τους συναδέλφους να υποβάλουν αιτήσεις για μετάταξη στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ή σε διοικητικές θέσεις. Οι συνάδελφοι εκβιάζονται και λειτουργούν υπό καθεστώς φόβου.
Το τοπίο είναι θολό. Δίνονται αριθμοί που κανείς δεν ξέρει αν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Υπάρχει πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Οι θέσεις που θα μεταταχτούν οι συνάδελφοι είναι οργανικές; Κάποιες από αυτές θα είναι σε δημοτικά που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ μέχρι το 2015. Τι θα γίνει μετά; Η εξέταση των αιτήσεων για μετάταξη θα γίνει σε επίπεδο ΠΥΣΔΕ, περιφέρειας ή πανελλαδικά; Οι συνέπειες της κάθε μιας από τις επιλογές αυτές είναι προφανείς.
Το υπουργείο για να επιβάλλει την πολιτική του παρακάμπτει τα υπηρεσιακά συμβούλια.
Ζητάμε:
         Να σταματήσουν τώρα οι διαδικασίες για τις υποχρεωτικές μετατάξεις
        Να υπολογιστούν τα κενά των σχολείων στις αρχές του Σεπτέμβρη με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και όχι τις νόρμες των μνημονιακών συμφωνιών.
Τα μέτρα αυτά πλήττουν όλη την κοινωνία και ιδιαίτερα τις πιο φτωχές οικογένειες.
Καλούμε σε κοινή δράση γονείς, μαθητές, εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους που είναι σε διαθεσιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου