Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Σε ετοιμότητα τα Δημόσια ΙΕΚ και τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας


Picture 0 for Σε ετοιμότητα τα Δημόσια ΙΕΚ και τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
Έτοιμα να λειτουργήσουν είναι τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) και τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) μετά την υπογραφή από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου των αποφάσεων για την παράταση της θητείας των διευθυντών των Δ.ΙΕΚ, που έληγε στις 30.8.2013, καθώς και της ανανέωσης των αποσπάσεων των διευθυντών και καθηγητών στα ΣΔΕ.
Τα Δ.ΙΕΚ και τα ΣΔΕ ξεκινούν τη λειτουργία τους αμέσως, με την έναρξη της νέας σχολική χρονιάς, την ερχόμενη εβδομάδα.

«Τα Δ.ΙΕΚ και τα ΣΔΕ είναι πανέτοιμα να λειτουργήσουν για την εκπαιδευτική περίοδο 2013 - 2014. Ο θεσμός της μη τυπικής εκπαίδευσης στην χώρα μας θωρακίζεται ακόμα περισσότερο και αναβαθμίζεται παρέχοντας ποιοτικές και πιστοποιημένες σπουδές. Με τις αποφάσεις που λαμβάνουμε οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν πλέον να καταρτίζονται εντελώς δωρεάν από τα Δ.ΙΕΚ της χώρας, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και οι προσφερόμενες ειδικότητες που θα εμπλουτισθούν και με νέους κλάδους.
Σταθερός μας προσανατολισμός ήταν και συνεχίζει να αποτελεί η αναβάθμιση όλων των δημόσιων δομών εκπαίδευσης και κατάρτισης, η δημόσια δωρεάν Παιδεία στον τόπο μας» δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου