Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

34η Εμποροπανήγυρη Δήμου Κατερίνης - Ποντιακή βραδιά με τον Αχιλλέα Βασιλειάδη & ένα εκλεκτό επιτελείο μουσικών





             Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου – Ώρα 21:00


Αυθεντικά τραγούδια του Πόντου, θα ερμηνεύσει ο Αχιλλέας Βασιλειάδης, ο οποίος αποτελεί έναν από τους ελάχιστους  συνεχιστές της γνήσιας ποντιακής παράδοσης, την Κυριακή 02 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00, στη μουσική σκηνή της 34ης Εμποροπανήγυρης του Δήμου Κατερίνης. Μαζί του εμφανίζεται ένα εκλεκτό επιτελείο μουσικών.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
Επαγγελματικά με το ποντιακό τραγούδι ξεκίνησε να ασχολείται από το 1987, έχοντας ως πρότυπά του, τους παλιούς λυράρηδες και τραγουδιστές της πρώτης γενιάς.
Ο δημοφιλής καλλιτέχνης στον τομέα της δισκογραφίας συμμετείχε στο άλμπουμ ‘’Δημώδη Άσματα του Πόντου’’, ‘’Μαυροθάλασσα’’ και ‘’Τραγούδια του Πόντου’’.
Παράλληλα με το τραγούδι ασχολείται και με το θέατρο έχοντας δάσκαλό του τον Ερμή Μουρατίδη με τον οποίο ανεβάζουν παραστάσεις στο ΚΘΒΕ όπως ‘’Η Αποθήκη τη Στοφορίνας’’ ‘’ο Χαβιτσάνον’’ κ.α.
Μια ακόμη αξιομνημόνευτη θεατρική παράσταση είναι το Οδοιπορικό του Πόντου το οποίο συνιστά δημιουργία από κοινού με τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Γ. Συμεωνίδη.
Στις δράσεις του συγκαταλέγονται η παρουσίαση του Πανευρωπαϊκού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών καθώς και η παρουσίαση του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.
Στην Ποντιακή βραδιά της 34ης Εμποροπανήγυρης, τον Αχιλλέα Βασιλειάδη συνοδεύουν οι:
Κώστας Σιαμίδης Λύρα
Γιώργος Σοφιανίδης Τραγούδι - Λύρα
Σίμος Συμεωνίδης Νταούλι
Στην ειδικά διαμορφωμένη μουσική σκηνή, η οποία τοποθετήθηκε ήδη στο ψυχαγωγικό τμήμα της Εμποροπανήγυρης, θα πρωταγωνιστήσουν τοπικά μουσικά σχήματα, καθώς και δημοφιλείς ερμηνευτές της παραδοσιακής μουσικής σκηνής.
Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 21:00, ενώ η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου