Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Ενθουσίασε & συγκίνησε το μελωδικό αφιέρωμα της Εστίας Πιερίδων Μουσών, στα «200 χρόνια Ελεύθερου Ελληνικού Κράτους»

Με τίτλο «θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία, από τον Ρήγα στο σήμερα», πραγματοποιήθηκε - στο πλαίσιο των «Αικατερινείων» - χορωδιακή συναυλία από την Εστία Πιερίδων Μουσών, το βράδυ του Σαββάτου, στο χώρο εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου.  To κοινό απόλαυσε μελωδικά τα σπουδαιότερα γεγονότα, τα οποία χαρακτήρισαν τη διαδρομή των 200 χρόνων της ελευθερίας του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Στο επίκεντρο βρέθηκαν μουσική, τραγούδια, ποιήματα και μνήμες από: το ’21, το σύνταγμα του 1843, τα τέλη του 19ου αιώνα, το μακεδονικό αγώνα, τη μικρασιατική καταστροφή, το έπος του ’40, καθώς και από τη νεώτερη ιστορία. Τα συναισθήματα, η συγκίνηση του κοινού εκφράστηκαν με παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και στο τέλος της συναυλίας.

Την εκδήλωση «άνοιξε»  η πρόεδρος της Ε.Π.Μ. Στέλλα Τζιτζιλή, η οποία τόνισε χαρακτηριστικά: «Η συναυλία την οποία έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάζουμε αποτελεί μέρος της δράσης της Ε.Π.Μ. ως ενεργού φορέα του πολιτισμού της Πιερίας. Ευχαριστούμε τον Οργανισμό Πολιτισμού και το Δήμο Κατερίνης για την ένταξή της στα «Αικατερίνεια» 2021».  Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. Γιώργος Τσιαλός μετέφερε το χαιρετισμό του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου και σημείωσε: «Εντάξαμε την συγκεκριμένη συναυλία στα «Αικατερίνεια» έχοντας υπόψη το υψηλό επίπεδο των εκδηλώσεων & δράσεων της Εστίας». Στην εκδήλωση παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό η Βουλευτής Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου.

Τη διεύθυνση της χορωδίας της Ε.Π.Μ. και της μαθητικής ορχήστρας «Musicart» του νέου ωδείου Κοζάνης είχε ο Ευθύμιος Μαυρίδης. Το μουσικό μέρος διάνθισαν αποσπάσματα ταινιών, εικόνων και αφηγήσεων. Τα ποιήματα απήγγειλε ο ηθοποιός  Κώστας Μυστακίδης.

 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου