Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν, με τις όποιες δυνάμεις τους, στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας, ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό.

Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους - άντρες, γυναίκες και παιδιά - που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελληνίου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης. Η ανωτέρω μάχη - σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

Ο φετινός εορτασμός, της Εθνικής Αντίστασης, σύμφωνα με τα 85919 & 85926/22-11-2021 έγγραφα, του Τμήματος Ποιότητας & Εθιμοτυπίας της Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης (Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών & Διοικητικής Υποστήριξης) του Υπουργείου Εσωτερικών, θα γίνει την Κυριακή 28  Νοεμβρίου 2021 και ορίζονται για την ημέρα αυτή:

        1. Γενικός Σημαιοστολισμός - Φωταγώγηση

 Από την 8η πρωινή ώρα της 28ης Νοεμβρίου 2021, μέχρι τη δύση του ηλίου της ίδιας ημέρας, θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια καταστήματα καθώς και τα καταστήματα των Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών και των Τραπεζών.

Κατά τις βραδινές ώρες, της 28ης Νοεμβρίου, θα φωταγωγηθούν τα Δημόσια καταστήματα, καθώς και εκείνα των Ν.Π.Δ.Δ., των Ο.Τ.Α. και των Τραπεζών.

        2. Ώρα 12:15 το μεσημέρι

 Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία, στην οποία θα χοροστατήσει, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος και θα εκφωνηθεί ομιλία, σχετική με την Εθνική Αντίσταση, από τον εκπαιδευτικό του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης, κ. Κάλφα Αντώνιο Φιλόλογο.

 

 

3. Ώρα 12:45 ΄

Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο Δημοτικό Πάρκο από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κατερίνης - Λιτοχώρου και Διοικητή της XXIV Τ.Θ. Ταξιαρχίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Π.Ε. Πιερίας, το Διοικητή Λιμενικής Αρχής Σκάλας Κατερίνης, τους εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων, πολιτικές νεολαίες καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα, επιθυμεί να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση και τους αγώνες κατά του ναζισμού και του φασισμού, ύστερα από ενημέρωση και συνεργασία με την υπηρεσία μας.

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με βάσει τις ισχύουσες
υγειονομικές διατάξεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού.

 

       ΓΕΝΙΚΑ

 

Σε ό,τι αφορά την τέλεση της Δοξολογίας, παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.

Τα θέματα τα σχετικά με την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων, παρακαλούνται, να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές.

Ο Δήμος Κατερίνης, παρακαλείται να μεριμνήσει για τη διευθέτηση, καλλωπισμό και σημαιοστολισμό των χώρων, που θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις και να διαθέσει τη Φιλαρμονική του Δημ. Ωδείου.

Όσοι φορείς ή εκπρόσωποι νομικών προσώπων, επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι, θα πρέπει υποχρεωτικά να το δηλώσουν μέχρι την Παρασκευή  26-11-2021 και  ώρα 14.00 μ.μ. στο τηλέφωνο 2351351262 και να φροντίσουν για τα προς κατάθεση στεφάνια.

       Από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τελετάρχης, ορίζεται, ο κ. Αλέξιος Πουλικίδης.

Από το Δήμο Κατερίνης, τελετάρχης, ορίζεται, ο  κ. Γεώργιος Μίχος.

 

Το πρόγραμμα αυτό έχει θέση επίσημης πρόσκλησης.

                                                    

                                                     Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

 

 

                                                                   ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ        

                                                                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου