Υλικά
- 450 γρ. ζυμαρικά
- 4 φλ. τσαγιού μπρόκολο
- 2 φλ. τσαγιού φύλλα βασιλικού
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 φλ. τσαγιού κουκουνάρι
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- 450 γρ. ζυμαρικά
- 4 φλ. τσαγιού μπρόκολο
- 2 φλ. τσαγιού φύλλα βασιλικού
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 φλ. τσαγιού κουκουνάρι
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Βήμα 1Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράστε το μπρόκολο για δύο λεπτά. Αφαιρέστε από την κατσαρόλα με μία τρυπητή κουτάλα και προσθέστε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, βράζοντας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.Βήμα 2Σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων, χτυπήστε το μπρόκολο, τον βασιλικό, το σκόρδο, το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και την παρμεζάνα μέχρι να ομογενοποιηθούν.Βήμα 3Ρίξτε σιγά σιγά στο μείγμα 1 φλιτζάνι κρατημένο νερό ζυμαρικών μέχρι να σχηματιστεί μια σάλτσα. Εάν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέστε περισσότερο νερό ζυμαρικών -μία κουταλιά της σούπας τη φορά.Βήμα 4Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και σερβίρετε. Μπορείτε να γαρνίρετε με επιπλέον μπαρμεζάνα, κουκουνάρι και νιφάδες τσίλι.
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράστε το μπρόκολο για δύο λεπτά. Αφαιρέστε από την κατσαρόλα με μία τρυπητή κουτάλα και προσθέστε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, βράζοντας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 2
Σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων, χτυπήστε το μπρόκολο, τον βασιλικό, το σκόρδο, το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και την παρμεζάνα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3
Ρίξτε σιγά σιγά στο μείγμα 1 φλιτζάνι κρατημένο νερό ζυμαρικών μέχρι να σχηματιστεί μια σάλτσα. Εάν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέστε περισσότερο νερό ζυμαρικών -μία κουταλιά της σούπας τη φορά.
Βήμα 4
Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και σερβίρετε. Μπορείτε να γαρνίρετε με επιπλέον μπαρμεζάνα, κουκουνάρι και νιφάδες τσίλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου