Υλικά
Τεμάχια: 50-70Γέμιση
- Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ και αφήνουμε το μείγμα να μαριναριστεί για 30-40 λεπτά.
Πιλμένι
- Κόβουμε το ζυμάρι σε κομμάτια των 100 γρ. και πλάθουμε το καθένα σε μπαστούνι με πάχος όσο ένα χωριάτικο λουκάνικο.
- Κόβουμε το καθένα σε κομμάτια 1 εκ. και τα πασπαλίζουμε με αλεύρι, για να μην κολλάνε μεταξύ τους.
- Ανοίγουμε κάθε κομμάτι, σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε πολύ μικρό δίσκο, πάχους 3-4 χιλιοστών και διαμέτρου όχι μεγαλύτερης από 5 εκ.
- Βάζουμε μια μικρή δόση από τη γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου και τον κλείνουμε σε μισοφέγγαρο (όπως θα κάναμε με ένα μπουρεκάκι).
- Πιέζουμε έντονα τα χείλη για να κολλήσουν (σε αυτό το στάδιο μοιάζουν με βαρένικι ή βαρένικα και είναι το συνηθέστερο ρωσικό γεμιστό ζυμαρικό) κι έπειτα τυλίγουμε το μισοφέγγαρο γύρω από τον αντίχειρά μας, ενώνοντας τις δύο άκρες του και πιέζοντάς τες να κολλήσουν. *
- Βάζουμε να βράσει μπόλικο αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνουμε τα πιλμένι σε δόσεις.
- Τα βράζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια, τα στραγγίζουμε και τα μοιράζουμε σε πιάτα. Τα σερβίρουμε με κλασική σάλτσα ντομάτας ή με σμετάνα (ή ξινόκρεμα ή στραγγιστό γιαούρτι).
- Φυλάσσουμε όσα πιλμένι δεν καταναλώσουμε (ωμά) στην κατάψυξη, σε δόσεις, σε σακουλάκια.
Μυστικά
* Τώρα έχουμε ένα γεμιστό ζυμαρικό σαν αυτάκι. Αυτά είναι τα πιλμένι. Όσα φτιάχνουμε τα αραδιάζουμε σε μεγάλη λαμαρίνα, πασπαλισμένη με λίγο αλεύρι, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου