Ροστ μπιφ με σικορέ και πατάτες
Υλικά
Μερίδες: 6Για το μοσχάρι
Για τις πατάτες
- Πατάτες: Σε ένα μεγάλο ταψί ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε στους 120-130°C και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.
- Μοσχάρι: Στο μεταξύ, σε μεγάλο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό) ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Βγάζουμε το κρέας, το αφήνουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε στο τηγάνι τα σικορέ.
- Τα σοτάρουμε για 6-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλείφουμε με τη μουστάρδα.
- Χτυπάμε στο μούλτι τον μαϊντανό με τα ψίχουλα και τα πιέζουμε να κολλήσουν πάνω στη μουστάρδα.
- Μεταφέρουμε σε ταψί και απλώνουμε γύρω γύρω τα σικορέ.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 170°C και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κρέας κατά το γούστο μας.
- Για να είμαστε σίγουροι στο ψήσιμο, καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε θερμόμετρο ψησίματος, που θα μπήξουμε στο πιο χοντρό μέρος του κρέατος (για ελαφρώς ψημένο 57°C, για μέτρια ψημένο 62°-66°C και για καλοψημένο 68°-70°C).
- Βάζουμε κρέας και σικορέ σε πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά.
- Αδειάζουμε το υγρό του ταψιού σε κατσαρόλα, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα με σύρμα για να διαλυθεί.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, το κρασί, τον ζωμό, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για 5-6 λεπτά ή μέχρι να δέσει ελαφρώς.
- Κόβουμε το κρέας σε φέτες 2 με 2,5 εκ.
- και σερβίρουμε με τις πατάτες και τη σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου