Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Ο κορωνοϊός και το απωθημένο του Σκέρτσου με την ιατρική...


Ο Άκης Σκέρτσος έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο ΑΠΘ και στη συνέχεια πήρε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Master of Arts) στον τομέα του Political Management and Lobbying από το Πανεπιστήμιο George Washington των ΗΠΑ.

Έτσι αφού κούνησε το χέρι σε πολίτες αλλά και σε επιστήμονες, λέγοντας το αμίμητο πως: «Δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι... εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό», τώρα δίνει εξήγηση με άρθρο του και στο γιατί η Ελλάδα έχει πάρα πολλούς θανάτους από κορωνοϊό.

Αν εξαιρέσουμε το θετικό γεγονός ότι ο υπουργός Επικρατείας έκανε ένα διάλειμμα και συνδέθηκε έστω και περιστασιακά με την πραγματικότητα της πανδημίας και παραδέχεται ότι στη χώρα μας καταγράφονται πολύ περισσότεροι θάνατοι σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης, η εξήγηση που δίνει θα προκαλέσει τις ίδιες αντιδράσεις με τους αστυνομικούς που δεν μεταδίδουν τον ιό.

Γιατί η εξήγηση που δίνει είναι πως η Ελλάδα είναι μια χώρα ηλικιωμένων αφού το 28% του πληθυσμού είναι άνω των 60 ετών. Ναι, άνω των 60 ετών οι γέροντες και οι γερόντισσες κατά το δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Άκης Σκέρτσος, δίνει λοιπόν τρεις εξηγήσεις για τους θανάτους με ανάρτησή του στο Facebook:

«Η ένταση των θανάτων την τελευταία περίοδο συμβαίνει για τρεις λόγους:

α) Έχουμε τον δεύτερο πιο γερασμένο πληθυσμό στην Ευρώπη ως ποσοστό γενικού πληθυσμού, 28% του πληθυσμού μας είναι άνω των 60 ετών.

β) Ταυτόχρονα ένα 17% των Ελλήνων άνω των 60 ετών δεν έχει ακόμη κάνει το εμβόλιο.

γ) Και τρίτον, όπως γνωρίζουμε ο κορονοϊός είναι μια ασθένεια που πλήττει και νέους αλλά πολύ περισσότερο τους ηλικιωμένους. 9 στους 10 θανάτους αφορούν ανθρώπους άνω των 60 ετών με υποκείμενα νοσήματα.

Εν ολίγοις ο υπουργός Επικρατείας θεωρεί ηλικιωμένους όλους τους άνω των 60 ετών! Τι κι αν πρόκειται για ανθρώπους σε παραγωγική ηλικία, ο Άκης Σκέρτσος έχει βγάλει το «επιστημονικό συμπέρασμα», βάζοντας τα γυαλιά σε πνευμονολόγους, εντατικολόγους και λοιμωξιολόγους.

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι ο εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποφανθεί με μια κυνική δήλωση και για το ΕΣΥ, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει και λόγος - να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας, το οποίο μετά την πάροδο της πανδημίας θα εκλείψει ο λόγος να έχουμε πάρα πολλές ΜΕΘ»...


ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου