Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Μανταρίνια: Θησαυρός βιταμινών και μετάλλων

 


Τα μανταρίνια έχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Αποτελούν θησαυρό βιταμινών και μετάλλων και θεωρούνται επίσης κλειδί για τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Είναι πλούσια σε προβιταμίνη Α, η οποία είναι σημαντική για την υγιή όραση, βιταμίνη Β, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των νεύρων και βιταμίνη C, η οποία είναι σημαντική για το ανοσοποιητικό. Περιέχει επίσης ασβέστιο, το οποίο είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και κάλιο, το οποίο είναι σημαντικό για την υγεία της καρδιάς.

Η συχνή κατανάλωσή τους, προστατεύει τον οργανισμό από τα κοινά κρυολογήματα και τη γρίπη ενώ η ισχυρή δράση τους, καταπολεμά και σοβαρότερες ασθένειες.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Κέντρο Υγείας, ότι η κατανάλωση μανταρινιού, μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να προσβληθεί κάποιος από εγκεφαλικό, καρδιακή προσβολή, διαβήτη, αρτιοσκλήρυνση ή διάφορα είδη καρκίνου.

Ωστόσο, οι προληπτικές και θεραπευτικές του ιδιότητες, δεν σταματούν εδώ. Έχει αποδειχθεί, πως επιταχύνουν  τις λειτουργίες της πέψης και γι’ αυτό αποτελούν ένα πρώτης τάξεως επιδόρπιο ενώ η δράση τους είναι και ηρεμιστική-καταπραϋντική.

Επίσης, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, το μανταρίνι, είναι ένα φρούτο με ιδιαίτερα ευεργετική επίδραση στην όραση, βελτιώνοντάς την αλλά και καταπολεμώντας σοβαρές ασθένειες, όπως ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας. Καταπολεμά την αρθρίτιδα και ενδυναμώνει τα οστά, χαρίζοντας ένα γερό και δυνατό σώμα.

Θερμιδική αξία

Η θερμιδική αξία του μανταρινιού είναι σχεδόν αμελητέα για τον οργανισμό. Ένα φυσιολογικού μεγέθους μανταρίνι, «κοστίζει» μόνο 45-50 θερμίδες. Και καθώς τα οφέλη από την κατανάλωσή του είναι αναρίθμητα, το μανταρίνι αποτελεί ιδανικό σνακ για το γραφείο, μοναδικό επιδόρπιο μετά το φαγητό αλλά και εξαιρετική επιλογή βραδινής λιχουδιάς καθώς καταπολεμά με τον καλύτερο και τον πιο φυσικό τρόπο την βασανιστική αϋπνία.

Φυσικό ηρεμιστικό

Έχει αποδειχθεί, πως τα μανταρίνια  επιταχύνουν τις λειτουργίες της πέψης και γι’ αυτό αποτελούν ένα πρώτης τάξεως επιδόρπιο ενώ η δράση τους, είναι και ηρεμιστική-καταπραϋντική και γι’ αυτό καταπολεμά τις αϋπνίες και χαρίζει έναν ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο.

Βελτιώνουν την υγεία στα μαλλιά και στο δέρμα

Η βιταμίνη C εκτός από το ανοσοποιητικό σύστημα διατηρεί το κολλαγόνο του δέρματος, μια σημαντική πρωτεΐνη που βρίσκεται στο δέρμα και στα μαλλιά. Επιπλέον, τα μανταρίνια περιέχουν βιταμίνη Α, η οποία διατηρεί τα μαλλιά ενυδατωμένα, αυξάνοντας την παραγωγή σμήγματος

Πηγή: tellerreport.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου