Υλικά
Τεμάχια: 8Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου
Για το σερβίρισμα
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τα μπέργκερ και τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, για να σφίξει.
- Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα μπάρμπεκιου.
Σάλτσα
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1/2 ώρα, μέχρι να «δέσει». Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Μπιφτέκια
- Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε 8 μεγάλα, μακρουλά μπιφτέκια σαν κεμπάπ.
Ψήσιμο
- Λαδώνουμε τα μπιφτέκια και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα περίπου κάθε 3 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν από όλες τις πλευρές
Η δοκιμή μας
- Ψήσαμε τα μπιφτέκια σε ψησταριά υγραερίου (11,8 ΚW) σε δυνατή φωτιά και σε καλά λαδωμένη σχάρα. Χρειάστηκαν 5 λεπτά από κάθε πλευρά για να ψηθούν καλά, αλλά να παραμείνουν ζουμερά.
Σερβίρισμα
- Βγάζουμε τα μπιφτέκια και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο. Λαδώνουμε ελαφρώς τις πίτες και τις ψήνουμε για περίπου 1 λεπτό, στη σχάρα, ίσα να ζεσταθούν.
- Βγάζουμε τις πίτες από τη σχάρα, απλώνουμε σε καθεμία λίγη από τη σάλτσα, το μπιφτέκι και μοιράζουμε τις πιπεριές και τις πατάτες. Τυλίγουμε, αν θέλουμε, την πίτα και σερβίρουμε.
Μυστικά
*Η worcestershire sauce είναι πικάντικο άρτυμα που βρίσκουμε συσκευσμένο σε μπουκαλάκια στα σούπερ μάρκετ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου