Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Αναλυτικά η κλήρωση

 


Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των μπαράζ του Μουντιάλ 2022 στην ευρωπαϊκή ζώνη, με το δεδομένο να είναι πως η Ιταλία ή η Πορτογαλία δεν θα κάνει το ταξίδι στο Κατάρ.


Η τελευταία χρονικά πρωταθλήτρια Ευρώπης (Ιταλία, 2020) κληρώθηκε με τη Βόρεια Μακεδονία και η αμέσως προηγούμενη κάτοχος του Euro (Πορτογαλία, 2016) με την Τουρκία, αλλά στις θέσεις 5 και 6, αντίστοιχα.


Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκύπτει η συνάντησή τους -εφόσον προκριθούν- στον τελικό των πλέι οφ (που θα γίνει στην ιβηρική χώρα), αφήνοντας μία από τις δύο εκτός του επόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου.


Η κλήρωση για τους αγώνες πλέι οφ έγινε στην έδρα της FIFA, στη Ζυρίχη, από όπου θα προκύψουν τα τελευταία τρία «εισιτήρια» της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ στο Κατάρ.


Για να φτάσουν στο Μουντιάλ του 2022 (21 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου), οι ομάδες θα πρέπει να επικρατήσουν, στα τέλη Μαρτίου (24 και 29 του μήνα), σε ένα από τα τρία μίνι τουρνουά με μονούς αγώνες (ημιτελικούς και μετά τελικό).


Τα ζευγάρια της κλήρωσης και ο δρόμος για τους τελικούς:


Ημιτελικοί πλέι οφ (24-25/03/2022):


Σκωτία-Ουκρανία

Ουαλία-Αυστρία

Ρωσία-Πολωνία

Σουηδία-Τσεχία

Ιταλία-Βόρεια Μακεδονία

Πορτογαλία-Τουρκία

Τελικοί πλέι οφ (28-29/03/2022):


Νικητής 2-Νικητής 1

Νικητής 3-Νικητής 4

Νικητής 6-Νικητής 5

Στην κλήρωση μπήκαν οι δέκα δεύτερες από τη φάση των ομίλων των προκριματικών της ευρωπαϊκής ζώνης (Πορτογαλία, Σουηδία, Ιταλία, Ουκρανία, Ουαλία, Σκωτία, Τουρκία, Ρωσία, Πολωνία, Βόρεια Μακεδονία) και οι δύο ομάδες από τη γενική κατάταξη του UEFA Nations League 2020/21 (Αυστρία και Τσεχία).


Δύο γκρουπ πριν από την κλήρωση:


1ο γκρουπ: Ιταλία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σκωτία, Σουηδία, Ουαλία

2ο γκρουπ: Πολωνία, Τουρκία, Ουκρανία. Β. Μακεδονία, Αυστρία, Τσεχία.

Οι 10 ομάδες που ως πρώτες των -ισάριθμων- ομίλων εξασφάλισαν πρόκριση στο Μουντιάλ 2022 είναι οι εξής: Σερβία, Ισπανία, Ελβετία, Γαλλία, Βέλγιο, Δανία, Ολλανδία, Κροατία, Αγγλία, Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου