Φιλέτο σολομού στο τηγάνι με σαλάτα φασολιών
- Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε τον άνηθο με το λεμόνι και το λάδι. Τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ψεκάζουμε ή αλείφουμε με ένα πινέλο ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε το σολομό, με το δέρμα προς τα κάτω, και τον σοτάρουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά ή μέχρι το δέρμα να γίνει τραγανό.
- γυρίζουμε τα φιλέτα και από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά, για μέτρια ψημένα. Αν τα θέλουμε καλοψημένα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για λίγο ακόμη.
- Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα φασολάκια, μέχρι να γίνουν όσο μαλακά θέλουμε – σας προτείνουμε γύρω στα 3 - 4 λεπτά για να παραμείνουν τραγανά.
- Τα στραγγίζουμε, τα μεταφέρουμε σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε και τα λευκά φασόλια και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να αναμειχθούν.
- Μοιράζουμε τη σαλάτα και τα φιλέτα στα πιάτα, προσθέτουμε και το μείγμα άνηθου, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου