Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Ψητές γαρίδες με σάλτσα pico de gallo από μάνγκο

 


Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 800 γρ. γαρίδες Νο3
  • 250 γρ. μέτρια ώριμο μάνγκο, κομμένο σε κύβους
  • 50 γρ. ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 30 γρ. πιπεριά jalapeno κομμένη σε πολύ μικρούς κύβους
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 20 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • χυμό από 2 λάιμ
  • 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • ανθό αλατιού, πιπέρι

Η πικάντικη salsa pico de gallo είναι πολύ γευστική και ιδανική για να συνοδεύσετε ψητό κρέας και, φυσικά, τάκος. Όμως ταιριάζει και πλάι σε ψάρι ή θαλασσινά. Ειδικά δίπλα σε γαρίδες, κάνει τέλεια παρέα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε βαθύ μεταλλικό σκεύος τοποθετούμε το μάνγκο, το κρεμμύδι, την ψιλοκομμένη πιπεριά, τον κόλιανδρο και το λάιμ. Αλατοπιπερώνουμε και κρατάμε στο ψυγείο.

Βήμα 2

Σε τηγάνι ή σχάρα, ψήνουμε τις γαρίδες για 2΄ από την κάθε πλευρά, αφού πρώτα τις έχουμε μαρινάρει στο ελαιόλαδο, το σκόρδο και το τζίντζερ για 30΄.
Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο ή ξύλο και μπορούμε να γαρνίρουμε με φύτρες της αρεσκείας μας.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου