Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη απεργία!


Να οργανωθεί 

✓ η αλληλεγγύη σε όσους υποφέρουν
✓ ο αγώνας ενάντια στην εγκληματική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – επιχειρηματικών ομίλων

Να σημάνει απεργιακός ξεσηκωμός

Οι τραγωδίες που διαδέχονται η μία μετά την άλλη το τελευταίο διάστημα είναι ανείπωτες και με τεράστια συχνότητα αφανίζουν ανθρώπινες ζωές, το φυσικό μας πλούτο καθώς και το κόπο μιας ζωής.

Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, οι δεκάδες δολοφονίες εργατών σε χώρους δουλειάς, οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, οι πλημμύρες που έπνιξαν τον Θεσσαλικό κάμπο, η “παρέλαση” των ναζιστών από την Κροατία ως τη Ν. Φιλαδέλφεια για να δολοφονήσουν έναν νέο άνθρωπο, η στυγνή δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, είναι κρίκοι σε μια ολέθρια αλυσίδα της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους που υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ και η Ε.Ε. για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων, και που δε διστάζει να απαξιώνει και να θυσιάζει ακόμα και την ανθρώπινη ζωή.

Ένα κράτος ανίκανο να προστατέψει τη ζωή και την περιουσία του λαού αλλά ικανό να χτυπά τις εργατικές διαδηλώσεις και να μοιράζει χρήμα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους από το Ταμείο Ανάκαμψης και άλλα προγράμματα.

Και την ίδια στιγμή που ο λαός μας καίγεται, πνίγεται, δολοφονείται, η μόνη έννοια της κυβέρνησης είναι ψηφίσει νόμο ώστε να δουλεύουν οι εργαζόμενοι 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα και να βάζει στη φυλακή όποιον αγωνίζεται και απεργεί για ένα καλύτερο αύριο, κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων. 

Καμένοι το καλοκαίρι, πνιγμένοι το χειμώνα, σκλάβοι στη δουλεία!

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΤΗΝΩΔΙΑ! Τώρα η οργή να γίνει αγώνας! Φτάνει με το «πάμε και όπου βγει». Τώρα πάμε αλλιώς! Απεργιακός ξεσηκωμός για ζωή και δουλειά με δικαιώματα. 

Δεν υπάρχει περιθώριο αναμονής! Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης χρειάζεται να πάρει απάντηση σε κάθε χώρο δουλειάς. Να πετάξουμε από το σβέρκο μας τους εργατοπατέρες της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας απέναντι σε όσους μας θέλουν σκλάβους κατά παραγγελία των μεγαλοεργοδοτών. 

Στις 21 Σεπτέμβρη απεργούμε για 

• Να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης
• Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
• Να ξεπαγώσουν τώρα οι τριετίες για όλους τους εργαζόμενους και αναδρομικά από το 2012, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Να καταργηθεί ο ΦΠΑ και οι άλλοι άδικοι έμμεσοι φόροι στα τρόφιμα και σε άλλα βασικά είδη όπως το νερό, η ενέργεια και τα καύσιμα.
• Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στις τιμές όλων αυτών των βασικών αγαθών για την εργατική και λαϊκή οικογένεια και όχι τα μέτρα κοροϊδίας και μαυραγοριτισμού που επέβαλε η κυβέρνηση με τα 2,50 € την εξάδα του 1,5lt νερού.
• Αποζημίωση 100%, άμεση και πλήρη αποκατάσταση με πραγματική προστασία όλων-όσων βούλιαξε στις λάσπες και στα αποκαΐδια η εγκληματική πολιτική του κέρδους.
• Άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού της Θεσσαλίας.
• Να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης.

 

Στο δίλημμα τα κέρδη τους ή οι ζωές μας, απαντάμε ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

 

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση στις 21/9 στις 10:30 

στην Κεντρική Πλατεία της Κατερίνης

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου