Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Δήμος Κατερίνης: Στην τελική ευθεία η υλοποίηση της εκπαιδευτικής - αθλητικής δράσης “3x3 Schools”

Λίγες μέρες μένουν για την εκπαιδευτική αθλητική δράση “3x3 Schools” που απευθύνεται σε μαθητές Α/θμιας και Β/θμιαςΕκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Β’ ΔΑΚ Κατερίνης «Θεόδωρος Διαμαντόπουλος» την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023.

 Έπειτα από μία σειρά αλλεπάλληλων συσκέψεων μεταξύ εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισηςτης Ομάδας Φυσικής ΑγωγήςΔ/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης Δήμου Κατερίνης και του ΟΠΠΑΠ, όλα είναι πλέον έτοιμα. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι ενημερώσεις των σχολικών μονάδων και αναμένεται μεγάλη συμμετοχή των μαθητών/τριώντου Δήμου Κατερίνης.

Το πρόγραμμα αυτό δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά-μαθητές και μαθήτριες της πόλης μας, να φτιάξουν τη δική τους ομάδα με την καθοδήγηση του καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου τους, να βγουν έξω από το σχολείο και να γνωρίσουν το Ολυμπιακό πλέον άθλημα 3x3 μέσα από μια βιωματική διαδικασία εκμάθησης και παιχνιδιού.

Ο Δήμος Κατερίνης αγκαλιάζει με μεγάλη χαρά τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, καθώς η δράση “3x3 Schools” powered by ΔΕΗ είναι ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό αθλητικό πρόγραμμα που υλοποιεί η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Στους μαθητές και στις μαθήτριες των σχολείων που θα συμμετάσχουν θα απονεμηθούν αναμνηστικά μετάλλια και κύπελλα της ΕΟΚ, μπλούζες και σαλιάρες της δράσης και ψηφιακό πιστοποιητικό συμμετοχής, το οποίο θα διανεμηθεί εντός του σχολείου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου