Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Τσιγαριαστά χόρτα με αυγά



Υλικά για 3-4 άτομα
50 ml ε.π. ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
500 γρ. διάφορα χόρτα εποχής,
χοντροκομμένα
1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 ντομάτες, τριμμένες
1 κ.γ. ντοματοπελτέ
4 αυγά
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία


Σε ευρύχωρο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2΄ να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα χόρτα και τα μυρωδικά, αλάτι και αρκετό
πιπέρι και ανακατεύουμε για 1΄.
Ανακατεύουμε τις ντομάτες με τον ντοματοπελτέ και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε για 20΄. Με ένα κουτάλι ανοίγουμε τέσσερις τρύπες ανάμεσα στα χόρτα και εκεί μέσα προσθέτουμε από ένα αυγό. Κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σφίξουν τα αυγά. Σερβίρουμε αμέσως μαζί με μπόλικο ψωμί για βούτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου