Υλικά
- 500γρ. ταλιατέλες
- 300γρ. φρέσκα φασολάκια στρογγυλά, καθαρισμένα
- ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, σε μέτριους κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
- 500γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- ½ ματσάκι φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- ¼ ματσάκι φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και βάζετε τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι (ιδανικά σε γουόκ) ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για μισό λεπτό ακόμα. Ρίχνετε τα φασολάκια και ανακατεύετε για 4-5 λεπτά, μέχρι να βραχούν από το λάδι και να γυαλίσουν.
Βήμα 3
Προσθέτετε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και 1 φλιτζάνι νερό. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε το τηγάνι και χαμηλώνετε τη φωτιά (από μέτρια σε χαμηλή). Αφήνετε να βράσει για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και να πήξει η σάλτσα.
Βήμα 4
Βράζετε τις ταλιατέλες αλ ντέντε (1-2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας) χωρίς να τις στραγγίξετε και με μια τσιμπίδα τις μεταφέρετε λίγες-λίγες στο τηγάνι με τα φασολάκια. Ανακατεύετε ελαφρά και αφήνετε στη φωτιά για 1-2 λεπτά ακόμη. Απλώνετε σε κάθε πιάτο από 1-2 κουτ. σούπας σάλτσα γιαουρτιού, πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα, ραντίζετε με μερικές σταγόνες ωμό ελαιόλαδο και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου