Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Ταλιατέλες με φασολάκια και σάλτσα γιαουρτιού

 


Υλικά

  • 500γρ. ταλιατέλες
  • 300γρ. φρέσκα φασολάκια στρογγυλά, καθαρισμένα
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, σε μέτριους κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
  • 500γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • ½ ματσάκι φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • ¼ ματσάκι φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και βάζετε τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι (ιδανικά σε γουόκ) ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για μισό λεπτό ακόμα. Ρίχνετε τα φασολάκια και ανακατεύετε για 4-5 λεπτά, μέχρι να βραχούν από το λάδι και να γυαλίσουν.

Βήμα 3

Προσθέτετε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και 1 φλιτζάνι νερό. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε το τηγάνι και χαμηλώνετε τη φωτιά (από μέτρια σε χαμηλή). Αφήνετε να βράσει για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και να πήξει η σάλτσα.

Βήμα 4

Βράζετε τις ταλιατέλες αλ ντέντε (1-2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας) χωρίς να τις στραγγίξετε και με μια τσιμπίδα τις μεταφέρετε λίγες-λίγες στο τηγάνι με τα φασολάκια. Ανακατεύετε ελαφρά και αφήνετε στη φωτιά για 1-2 λεπτά ακόμη. Απλώνετε σε κάθε πιάτο από 1-2 κουτ. σούπας σάλτσα γιαουρτιού, πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα, ραντίζετε με μερικές σταγόνες ωμό ελαιόλαδο και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου