Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Λιγκουίνι με γαρίδες και κολοκυθάκια

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα λιγκουίνι με γαρίδες και κολοκυθάκια, ξεκινάμε με μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.
  2. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τα κολοκυθάκια, τα ντοματίνια και τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Ρίχνουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  4. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  5. Περιχύνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τα μυρωδικά, το ξύσμα και το αλατοπίπερο.
  6. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε απαλά να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου