Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΡΟΥΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

 


Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου ο ΣεβασμιώτατοςΜητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος μετέβη αυθημερόν στην Αθήνα, προκειμένου να μετάσχει σε σύσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Στη σύσκεψη προήδρευσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και συμμετείχαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί από 11 έως 15 Οκτωβρίου με την ευκαιρία συμπληρώσεως 100 ετών συνεχούς εκδόσεως του Περιοδικού «Θεολογία» της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρουςκ. Γεώργιος είναι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και των παράλληλων εκδηλώσεων.

Μεταξύ των υψηλών προσκεκλημένων που θα λάβουν μέρος στις επετειακές εκδηλώσεις συγκαταλέγονται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και Υπουργοί, Μέλη του Διπλωματικού Σώματος και άλλοι επίσημοι. 

Από εκκλησιαστικής πλευράς θα λάβουν μέρος αντιπροσωπείες των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και των Αυτοκεφάλων ή Αυτονὀμων Εκκλησιών, με επικεφαλής τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Στο Διεθνές Συνέδριο θα ομιλήσουν Καθηγητές Ελλήνων και Ξένων Πανεπιστημίων, ενώ ο ΣεβασμιώτατοςΜητροπολίτης κ. Γεώργιος θα προεδρεύσει την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στην Δ΄ Συνεδρία, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις συγκαταλέγονται Εικαστικές και Μουσικές Εκδηλώσεις με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, όπως ο διεθνής τενόρος Vittorio Grigolo και ο πιανίστας-συνθέτης Alain Lefevre.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με Συλλείτουργο Προκαθημένων, που θα τελεστεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Κατά τη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής, τονίστηκε ότι η επιστημονική και καλλιτεχνική αξία των εκδηλώσεων. Επίσης, επισημάνθηκε ότι είναι η πρώτη διοργάνωση, μετά από πολλά χρόνια, με τόσο μεγάλη συμμετοχή των Ορθοδόξων Εκκλησιών, είτε σε επίπεδο Προκαθημένων είτε σε επίπεδο Αντιπροσωπειών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου