Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

H τουριστική προβολή της Πιερίας μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα στο επίκεντρο της δράσης του ΠΟΤΑΠ με τίτλο «#My_Olympus_Riviera»


Από 21 έως 24 Σεπτεμβρίου ο ΠιερικόςΟργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) διοργάνωσε τη δράση «#My_Olympus_Riviera» σε συνεργασία με την φωτογραφική κοινότητα «Greek Instagramers Events» με σκοπό την ανάδειξη των μοναδικών ομορφιών που προσφέρει η περιοχή της Πιερίας, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυαστο πλαίσιο υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου και στοχευμένου προγράμματος φιλοξενίας δημοσιογράφων, φωτογράφων και διαμορφωτών κοινής γνώμης από το χώρο του τουρισμού.

    Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Δήμο Δίου Ολύμπου και την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας με την υποστήριξη του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Πιερίας.

Τα μέλη της αποστολής καλωσόρισαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, η 
Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και ο Πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ κ. Γιώργος Καραλής,  οι οποίοι αναφέρθηκαν στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας και τις δυνατότητες που παρέχει στους επισκέπτες της, καλύπτοντας ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι προσκεκλημένοι, με τη συνοδεία των μελών του Δ.Σ. του ΠΟΤΑΠ κ.κ. Στέλιου Ούζα και Βασίλη Δήμου, βίωσαν ιδιαίτερες ταξιδιωτικές εμπειρίες συνδυάζοντας τη θάλασσα, τον ήλιο και το βουνό. Τα μέλη της αποστολής είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα βασικά σημεία ενδιαφέροντος της Πιερίας και να διαπιστώσουν ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή της περιοχής για τόπο κατοικίας των θεών του Ολύμπου.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας περιελάμβανεεπισκέψεις στα τουριστικά θέρετρα της Πιερίας, όπως η Παραλία, η Ολυμπιακή Ακτή, ο Μακρύγιαλος, η Λεπτοκαρυά, ο Πλαταμώνας, οι Νέοι Πόροι, κ.ά., σε θρησκευτικά μνημεία όπως η Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης, η Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Κολινδρούτο Προσκύνημα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Άνω Μηλιά, κ.ά., σε χώρους  ιδιαίτερης ιστορικής και αρχαιολογικής σημασίας όπως το αρχαιολογικό πάρκο του Δίου, η αρχαία Πύδνα, το Κάστρο του Πλαταμώνα καθώς και στον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου.

Οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, και παραδοσιακούς οικισμούς, το Ελατοχώριτο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, οινοποιείο και αμπελώνες στην περιοχή του Κίτρους, τις εγκαταστάσεις  και τον υγροβιότοπο των Αλυκών, κ.ά. 

Σταθερή επιδίωξη του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ)   είναι η καθιέρωση της Πιερίας, ως προορισμού τεσσάρων εποχών, η ανάπτυξη και προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στον Όλυμπο αλλά και στα Πιερία Όρη.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΟΤΑΠ στα ξενοδοχεία «Dafni+», «Αegean Blue» και «GiaBanaki» στην Λεπτοκαρυά για την φιλοξενία των συμμετεχόντων, στο ξενοδοχείο «MediteranneanVillage» στην Παραλία Κατερίνηςστο ξενοδοχείο «Poseidon Palace» στην Λεπτοκαρυά και στο εστιατόριο «MANDALA SeasideLuxury» για τη προσφορά των γευμάτων και στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Πιερίας για την κάλυψη των μεταφορών. 

 

 

 

 


 

Η αποστολή των «Greek InstagramersEvents» αναχώρησε το απόγευμα της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου με τους φιλοξενούμενους φωτογράφουςbloggers και δημιουργούς ψηφιακού περιεχομένου να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από το φυσικό κάλλος και τον μοναδικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας που προσφέρει η Πιερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου