Υλικά
Μερίδες: 4-6- Για να φτιάξουμε τα σπαγγέτι με chiummenza, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και τις καυτερές πιπερίτσες για 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη, τη μισή ποσότητα βασιλικού και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Παράλληλα, σε άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα βγάζουμε με λαβίδα για μακαρόνια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα μαζί με το λίγο νερό που θα μεταφέρουν.
- Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σκορπίζουμε τον μαϊντανό και τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρουμε. Αν θέλουμε, σε κάθε πιάτο ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μερικές σταγόνες εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 207.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου