Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Χοιρινά σουβλάκια σε γλυκόξινη μαρινάδα




Υλικά

  • 1½ κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε κύβους
  • Για τη μαρινάδα

  • 1 κρεμμύδι κόκκινο, κομμένο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ½ κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 3 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 4 κουτ. σούπας sweet chill sauce
  • ξύσμα από 1 λάιμ












Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε γυάλινο μπολ και βυθίζετε μέσα τα κομμάτια του κρέατος.

Βήμα 2

Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη, το βάζετε στο ψυγείο και αφήνετε να μαριναριστεί για 2-3 ώρες περίπου, ανακατεύοντάς το κάθε τόσο με ξύλινη ή πλαστική κουτάλα.

Βήμα 3

Περνάτε σε ξυλάκια για σουβλάκια τα κομμάτια του χοιρινού, τα αλατίζετε και τα ψήνετε στα κάρβουνα ή σε προθερμασμένο γκριλ για 5-6 λεπτά, αλείφοντάς τα κάθε τόσο με ένα πινέλο με το ζουμί της μαρινάδας.

Βήμα 4

Συνοδεύετε με ψητές πίτες και πράσινη σαλάτα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffre

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου