Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

Χοιρινό κότσι με μαύρη μπίρα και χωριάτικες πατάτες




Υλικά για 4 άτομα

Προετοιμασία 25 λεπτά
Μαγείρεμα 2 1/2-3 ώρες


Υλικά

-1 κότσι χοιρινό (περίπου 3 κιλά)
-2 λίτρα μπίρα μαύρη
-2-3 καρότα σε φετάκια
-1 1/2 φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
-3-4 κλαδάκια θυμάρι
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι
Για τις πατάτες
-1.200 γρ. πατάτες
-3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-3-4 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο
-αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καπνιστή
Eκτέλεση


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 oC. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, τις αλατοπιπερώνουμε, τις ανακατεύουμε καλά με το ελαιόλαδο, τις βάζουμε σε ταψί και τις πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο. Βάζουμε σε γάστρα τα λαχανικά και το θυμάρι κι από πάνω τοποθετούμε το κότσι.
Το περιχύνουμε με την μπίρα κι αλατοπιπερώνουμε καλά. Βάζουμε τη γάστρα με το κότσι στον φούρνο, καθώς και τις πατάτες μέσα στο ταψί τους.
Ψήνουμε το κότσι για 2 1/2-3 ώρες, ενώ τις πατάτες για 1 1/2 ώρα μέχρι να ξεροψηθούν.
Βγάζουμε το κότσι σε πιατέλα και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί ζεστό. Σουρώνουμε τη σάλτσα του και τη βράζουμε σε κατσαρολάκι μέχρι να δέσει.
Πασπαλίζουμε τις πατάτες με την καπνιστή πάπρικα και τις σερβίρουμε με το κότσι και τη σάλτσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου