Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την 4η Γιορτή (κρασιού) Πιερικών Οίνων (Π.Γ.Ε.) στο Ελατοχώρι Πιερίας με την αιγίδα της Π,Ε. Πιερίας


Για μία ακόμη χρονιά, τα μονοπάτια των κρασιών της Πιερίας οδηγούν στο πανέμορφο παραδοσιακό Ελατοχώρι Πιερίας στις 17-18-19 Φεβρουαρίου 2017. Για 4η χρονιά ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ελατοχωρίου, η Ομάδα Νέων του Ελατοχωρίου (Y.P.P.) σε συνεργασία με τους οινοποιούς της Πιερίας υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας διοργανώνουν μια μοναδική γιορτή για τους Πιερικούς Οίνους.


Με στόχο τη σωστή προετοιμασία της εκδήλωσης και τον καλύτερο συντονισμό των συνδιοργανωτών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφίας Μαυρίδου, στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Όπως, ανέφερε, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας «στόχος μας είναι η ανάδειξη του εξαίρετου τουριστικού μας προϊόντος «παντρεύοντάς» το με ένα σημαντικό τοπικό προϊόν του πρωτογενή τομέα παραγωγής μας, που δεν είναι άλλο από τους εξαιρετικούς οίνους της Πιερίας».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας κ. Ευδοκία Γεωργίου- Κίτσιου, ο Αναπληρωτής  Προϊστάμενος του Τμήματος Τουριστικής Προβολής και Προώθησης  της Διεύθυνσης Τουρισμού της ΠΚΜ, κ. Μίλτος Νικολάου, γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας, ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας, κ. Δημήτρης Ρουκάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ελατοχωρίου, κ. Νικόλαος Παρλίτσης, η κ. Κυριακή Δαγκαλίδου από την ομάδα νέων του Ελατοχωρίου (Y.P.P.), οι οινοποιοί της Πιερίας καθώς και παραγωγοί των παραδοσιακών τοπικών προϊόντων.

Η εκδήλωση που έχει γίνει πλέον ένας πετυχημένος θεσμός, είναι ειδικά σχεδιασμένη, ,ώστε να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο το Ελατοχώρι που αποτελεί ένα θαυμάσιο τουριστικό προορισμό με το χιονοδρομικό του κέντρο και τα πανέμορφα καταλύματα που υπάρχουν στην περιοχή, μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων συντροφιά με τα εξαιρετικά τοπικά κρασιά από τα μικρά οινοποιεία της Πιερίας.

Αποτελεί μια σημαντική εκδήλωση οινογνωσίας και γευσιγνωσίας για τους Πιερικούς Οίνους (Π.Γ.Ε.) και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα της Πιερίας. Στο Ελατοχώρι οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους δημιουργούς των περίφημων οίνων της Πιερίας, να δοκιμάσουν τις νέες και τις παλαιές εσοδείες τους, να μιλήσουν μαζί τους και να συνδυάσουν τα κρασιά τους με τις  τοπικές παραδοσιακές λιχουδιές.

Όσοι παραγωγοί τοπικών προϊόντων επιθυμούν  να συμμετάσχουν στην 4η Γιορτή (κρασιού) Πιερικών Οίνων (Π.Γ.Ε.) στο Ελατοχώρι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα, με την κ. Έλλη Νανίτσου 6979344550 και τον κ. Μίλτο Νικολάου 2351351120 & 2351351211.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου