Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Δήμος Κατερίνης: Σύσκεψη του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) και των πολιτιστικών συλλόγων

Η εποικοδομητική συνεργασία και η δύναμη του πολιτισμού στο επίκεντρο


H καθιερωμένη ετήσια συνάντηση των εκπροσώπων των πολιτιστικών φορέων και συλλόγων του Δήμου Κατερίνης, με το Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), πραγματοποιήθηκε  το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου,
παρουσία του προέδρου του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρου Παυλίδη, του Αντιπροέδρου Αναστάσιου Παπαζήση, καθώς και των μελών του Δ.Σ. του Οργανισμού, π.Ιωακείμ Οικονομίκου, Ροδής Μελετλίδου – Ελευθεριάδου, Γνωσούλας Χαϊλατζίδου, Αντώνη Παπαγιαννούλη, Γεώργιου Καραλέκα, Παύλου Μαλεζά, Χάιδως Παπαχατζή.

Παρέστησαν επίσης, ο αντιδήμαρχος Χρυσόστομος Κυραϊλίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου, Χρήστος Λιανός, υπηρεσιακοί παράγοντες του Οργανισμού κ.α.

Μέσα σε κλίμα συνεργασίας, και ουσιαστικού διαλόγου συζητήθηκαν προτάσεις, που θα διευκολύνουν τον προγραμματισμό του Οργανισμού Πολιτισμού, καθώς και τον καλύτερο συντονισμό και  υποστήριξη της πολιτιστικής ατζέντας των συλλόγων του Δήμου.

Τις ευχαριστίες του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, για την ουσιαστική συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων με τον Δήμο Κατερίνης, με πρόσφατο παράδειγμα «το Πάρκο των Χρωμάτων» μετέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Θεόδωρος Παυλίδης τονίζοντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Η προώθηση της αξίας της εποικοδομητικής συνεργασίας και η αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου, που αναμφισβήτητα διαθέτει το πολύχρωμο μωσαϊκό της Κατερίνης βρίσκεται στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών μας».

Επιπλέον, όπως τονίστηκε, η συγκεκριμένη συνάντηση δίνει τη δυνατότητα καταγραφής των εκδηλώσεων, που πρόκειται να πραγματοποιήσουν οι σύλλογοι, τις ημερομηνίες και την υλικοτεχνική υποδομή που χρειάζονται.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγιναν αναφορές από μέλη του ΟΠΠΑΠ και εκπροσώπους συλλόγων «στην ανάγκη περαιτέρω διεύρυνσης αυτής της γέφυρας επικοινωνίας μεταξύ των  πολιτιστικών συλλόγων και του Οργανισμού, στην αξιοποίηση νέων, φρέσκων ιδεών και προτάσεων», ενώ συγκροτήθηκε τριμελής επιτροπή, η οποία θα συγκεντρώσει υλικό από όλους τους συλλόγους, προκειμένου στο άμεσο μέλλον, να εκδοθεί από τον Οργανισμό Πολιτισμού, το Λεύκωμα των συλλόγων.








Στον επίλογο της σύσκεψης, έγινε η κοπή της πίτας για το 2017. Στον τυχερό εκπρόσωπο του συλλόγου Ηπειρωτών, που βρήκε το φλουρί θα δοθούν ως συμβολικό δώρο, τίτλοι βιβλίων για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του συλλόγου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου