Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Το ΠΑΜΕ Πιερίας χαιρετίζει τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΜΕ Πιερίας
Το ΠΑΜΕ Πιερίας χαιρετίζει τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς που αγωνίζεται για να μείνει στα  χωράφια της, να παράγει και να ζει με αξιοπρέπεια στα χωριά της. Κάτι που εδώ και χρόνια αποκλείουν οι αντιαγροτικές πολιτικές της Ε.Ε. και οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, αφού αλλάζουν τον αγροτικό χάρτη της χώρας μας. 

Τα μέτρα που πήραν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με άξιο συνεχιστή τη  συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζουν να ενισχύουν την τάση της συγκέντρωσης  και συγκεντροποίησης της γης και της παραγωγής σε όλο και λιγότερα χέρια,  ενισχύοντας τις μεγάλες καπιταλιστικές αγροτικές επιχειρήσεις και υπηρετώντας τα κέρδη με ότι αυτό συνεπάγεται για τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας. Αυτό σημαίνει κακής  ποιότητας αγροτικά προϊόντα και το ξεκλήρισμα των φτωχών  και μεσαίων  αγροτών. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά  την ένταξη της χώρας μας στην  ΕΟΚ, σήμερα  Ε.Ε., έχουν  ξεκληριστεί πάνω από 500 χιλιάδες αγρότες.
Αυτόν το στόχο υπηρετεί η  ΚΑΠ και τα μέτρα της κυβέρνησης. Από τη μια η βαριά φορολογία, οι αβάσταχτες ασφαλιστικές  εισφορές, το ακριβό πετρέλαιο και το ρεύμα, η αύξηση του  ΦΠΑ, η συνεχής αύξηση του κόστους των αγροτικών εφοδίων για τους μικρομεσαίους αγρότες, ενώ από την άλλη οι αγροτικές ενισχύσεις το 80% κυρίως δίνονται στις επιχειρήσεις και σε μια χούφτα μεγαλοαγρότες.
Οι αγρότες έχουν έναν μόνο δρόμο  απέναντι στην πολιτική που τους ξεκληρίζει. Να  συντονίσουν τα βήματα του αγώνα τους, με την  εργατική τάξη  οικοδομώντας την εργατοαγροτική συμμαχία  ενάντια στις  πολιτικές του κεφαλαίου που υπηρετούν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και, των πολιτικών τους  εκπροσώπων, που είναι οι αστικές κυβερνήσεις και η Ε.Ε.
Καλούμε  τα σωματεία, τους Συλλόγους να στρατευτούν  σε αυτόν τον αγώνα!
Ο κοινός αγώνας  θα φέρει τη νίκη!.  

Γραφείο τύπου Π.Α.ΜΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου