Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Εργατική Ταξική Ενότητα Πιερίας : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Αποτέλεσμα εικόνας για Εργατική Ταξική Ενότητα καλεί τον εργαζόμενο λαό της Πιερίας

Το Σάββατο 28/1/17 η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, πραγματοποίησε την καθορισμένη ετήσια Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων με θέμα το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του έτους 2016  χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις  καταστατικές διαδικασίες.
Συγκεκριμένα:

1ον Δεν υπήρχε ανάρτηση, ούτε δόθηκε στους παρόντες αντιπροσώπους η κατάσταση των  αντιπροσώπων για να διαπιστωθεί εάν το σώμα είναι σε απαρτία για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Πρόκειται για καταστατική παραβίαση. Γιατί άραγε;  Και μιλάμε για συνέλευση των αντιπροσώπων που έπρεπε να εγκρίνει τον ετήσιο οικονομικό και διοικητικό απολογισμό του 2016 και τον προϋπολογισμό του 2017.
2ον Αρνήθηκε να  βάλει σε συζήτηση και ψηφοφορία στο σώμα, όπως είχε υποχρέωση, την πρόταση της Εργατικής Ταξικής Ενότητας για τις προκλήσεις της φασιστικής Χ.Α στο Πέραμα και, την πρόταση νόμου που κατάθεσαν στη βουλή, σε όλα τα κόμματα πλην της ΧΑ, οι πάνω από  530 πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις και ανάμεσα τους και 2 σωματεία που ανήκουν στη δύναμη του ΕΚ.Κ. Μια πρόταση νόμου που αφορά στην επαναφορά των Σ.Σ.Ε., την κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την επαναφορά μισθών, συντάξεων στα επίπεδα του 2009, κ.α. Η πρόταση νόμου είχε ήδη κατατεθεί στη διοίκηση του ΕΚΚ τον περασμένο Οκτώβρη, αλλά δεν πήρε ποτέ θέση.
3ον  Το ψήφισμα που προτάθηκε στο σώμα για έγκριση, δεν εγκρίθηκε ομόφωνα, αλλά κατά πλειοψηφία. Και αυτό ακόμα το αποκρύπτουν. 
Φυσικά η νόθα  διοίκηση του Ε.Κ.Κ. (γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι προέκυψε μέσα από ένα νόθο συνέδριο), δεν περιορίστηκε μόνο στην προσφιλή της συνήθεια, την παραβίαση  του καταστατικού, αλλά απαγόρευσε να παρακολουθήσει τις εργασίες  της Γ.Σ. μέλος του σωματείου συνταξιούχων, πρώην αντιπρόσωπος και μέλος της  διοίκησης του Ε.Κ.Κ., με το αιτιολογικό οτι η συνέλευση ήταν κλειστή. Την ίδια στιγμή όμως, στην αίθουσα δεν ήταν μόνο εκλεγμένοι  αντιπρόσωποι, αλλά και μέλη διοικήσεων σωματείων που παρακολουθούσαν  τις εργασίες.  
Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, πέρα από τις διάτρητες διαδικασίες, στη συνέχεια επιτέθηκε με συκοφαντίες επιχειρώντας να ρίξει  λάσπη στους αντιπροσώπους της Εργατικής Ταξικής Ενότητας και στο ΠΑΜΕ. Φυσικά το ΠΑΜΕ δεν είναι σαν τα μούτρα τους. Η γνωστή, σε όλους τους εργαζόμενους, τακτική που ακολουθεί η διοίκηση του Ε.Κ.Κ. εδώ και χρόνια για να δικαιολογήσει την απουσία της από όλους τους αγώνες, είναι να συκοφαντούν. Ας απαντήσουν στους εργαζόμενους της Πιερίας πότε έκαναν  σαν Ε.Κ. μια διαδήλωση, μια παράσταση διαμαρτυρίας για μια απόλυση, για την απλήρωτη δουλειά που θερίζει σε πολλούς χώρους, όπως π.χ στον Αμβροσιάδη, μια περιοδεία σε τόπους δουλειάς όπου ασύστολα παραβιάζονται ωράρια. Πότε βγήκαν με ένα ενιαίο πλαίσιο πάλης, που να υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και εναντία στους δυνάστες του λαού, τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους; Ποτέ! Αντίθετα όταν και όπου παρουσιάζεται  ένα τέτοιο πλαίσιο πάλης, το υπονομεύουν, καλλιεργούν την υποταγή, στηρίζουν την εργοδοσία και την κυβέρνηση, έχουν συναντήσεις με τους βουλευτές, αυτούς δηλαδή  που ψήφισαν τα 3 μνημόνια και στηρίζουν την ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων τσακίζοντας το λαό.
Τώρα κάνουν και εκκλήσεις να εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία. Τέτοια έκαναν και για τον Καρυπίδη. Μα καλά δεν το γνωρίζουν οτι η  νομοθεσία αυτή τσακίζει τους εργαζόμενους και είναι κομμένη και ραμμένη για τους εργοδότες; Aυτή τη νομοθεσία επικαλούνται οι εργοδότες και η κυβέρνηση και καλούν τους εργαζόμενους να την εφαρμόσουν. Φυσικά και το ξέρουν. Γι’ αυτό άλλωστε σαν γνήσια τέκνα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού τους εφαρμόζουν, υπογράφουν  εκ περιτροπής εργασία, όπως έκανε το σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού Κατερίνης  για τους εργαζόμενους στα olympus plaza. Οι ομοϊδεάτες τους στην Ομοσπονδία Τουρισμού Επισιτισμού και Ιδιωτικών Υπαλλήλων υπέγραψαν Συμβάσεις με μείωση  15% των μισθών, κ.α, ενώ όταν εκδηλώνονται διαθέσεις για αγώνα ανάμεσα στους εργαζόμενους η διοίκηση του ΕΚ.Κ. δουλεύει υπέρ των εργοδοτών. Για παράδειγμα στον Καρυπίδη που καθησύχαζαν τους εργαζόμενους να περιμένουν γιατί όλα θα πάνε καλά  και αλλά  τέτοια, κατάφεραν τελικά και τους έστειλαν στα σπίτια τους απογοητευμένους. Αυτά τα γεγονότα είναι γνήσια κριτική από τη σκοπιά των συμφερόντων των εργαζομένων.
Το ΠΑΜΕ δεν τα δίπλωσε ποτέ. Δεν τα έκανε πλακάκια με την εργοδοσία και την κυβέρνηση, γι’ αυτό και το συκοφαντούν η κυβέρνηση και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός. Επειδή έχει πλαίσιο πάλης που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και  παλεύει σταθερά χωρίς συμβιβασμό για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Αυτό είναι που τους ανησυχεί σφόδρα. Αφού λοιπόν δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν με επιχειρήματα, έχουν εξαπολύσει λυτούς και δεμένους, τα τσιράκια τους, για να το συκοφαντούν.
Ας αναρωτηθεί λοιπόν κάθε ευσυνείδητος εργαζόμενος, γιατί το ΕΚΚ δε θέλει να στηρίξει την πρόταση νόμου που κατέθεσαν πάνω από 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις στη βουλή και που δεν ανήκουν όλες  στο ΠΑΜΕ; Επειδή τη στηρίζει το ΠΑΜΕ. (τι μπορεί να πει κανείς γι’ αυτήν τη σπουδή; Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά). Αλλά έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν αυτοί και οι καθοδηγητές τους για να ευτελίζουν κάθε διαδικασία και να έχουν όπλο τους τη συκοφαντία και τη νοθεία.
Η Εργατική Ταξική Ενότητα καλεί τον εργαζόμενο λαό της Πιερίας να γυρίσει την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να μη μένει κανείς θεατής των εξελίξεων. Η ευθύνη βαραίνει όλους μας. Να παλέψουμε για Εργατικό Κέντρο με ταξικό προσανατολισμό που θα έχει προμετωπίδα του την πάλη για κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων.
Εμείς έχουμε τη δύναμη!  
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου