Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Κόπηκαν η μία στις τρεις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Κόπηκαν η μία στις τρεις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους θα δουν την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη 380.000 δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης που πρόλαβαν να κάνουν αιτήσεις έως 2 Ιανουαρίου για τις ποσότητες πετρελαίου που αγόρασαν τον Δεκέμβριο

Ωστόσο υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις δικαιούχων που ενώ έκαναν εμπρόθεσμα την αίτηση και την αγορά του πετρελαίου, δεν θα δουν λεφτά στην τράπεζα, επειδή οι πρατηριούχοι δεν είχαν αποστείλει τα στοιχεία τους έως 10 Ιανουαρίου. Οι πρατηριούχοι υποστηρίζουν πως ο νόμος τους δίνει 15 μέρες περιθώριο να στείλουν στοιχεία στην ΓΓΠΣ (δηλαδή έπρεπε να τα στείλουν έως τις 15-16 Ιανουαρίου) αλλά το υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε την διαδικασία πληρωμών στις 12 του μηνός και έτσι δεν είχε ακόμα όλα τα στοιχεία πωλήσεων Δεκεμβρίου στο σύστημα.

Αυτοί οι δικαιούχοι θα πάρουν τελικώς τα λεφτά τους τον Ιούνιο, αν δεν αλλάξει κάτι. Ήδη όμως οι 380.000 «τυχεροί» που πρόλαβαν μέσα στις μόλις 15 μέρες του Δεκεμβρίου που λειτούργησε η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων στο Taxis να στείλουν αίτηση, θα λάβουν συνολικά 61 εκατ. ευρώ.

Με άλλα λόγια απομένουν μόλις 34 εκατ. ευρώ (το 1/3) από τα συνολικά 105 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν εφέτος, για να δοθούν σε όλους τους υπόλοιπους που θα πληρωθούν τον Ιούνιο, δηλαδή και σε αυτούς που ήδη έχουν κάνει αίτηση αλλά τους καθυστέρησε το Taxis, αλλά και όσοι θα κάνουν αγορές και αιτήσεις από τον Ιανουάριο μέχρι 31 Μαΐου 2017.

Μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν όσοι αντιμετωπίζουν πραγματικό οικονομικό πρόβλημα, αν δεν είχαν έτοιμα τα λεφτά για να αγοράσουν πετρέλαιο τον Δεκέμβριο, αλλά και να αγοράσουν τώρα δεν θα πάρουν επίδομα πριν τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεπέρασαν τις 600.000 οι συνολικές αιτήσεις που υποβλήθηκαν ως τώρα, αλλά μετά από επεξργασία των στοιχείων κόπηκαν οι αιτήσεις του 30%


http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου