Υλικά για 4-6 άτομα Προετοιμασία 10 λεπτά Μαγείρεμα 15 λεπτά
Υλικά
-500 γρ. κιμά χοιρινό -350 γρ. μορταδέλα ψιλοκομμένη -150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο -4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες -1/2 φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο -1 καρότο ψιλοκομμένο -2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα -1 κουτ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο -1/4 φλιτζανιού βασιλικό ψιλοκομμένο -2 δαφνόφυλλα -1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο -1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο -1/4 φλιτζανιού ξίδι κόκκινο -1 κονσέρβa ντομάτα ψιλοκομμένη -1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ -1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος -1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα ή πεκορίνο -αλάτι, πιπέρι |
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ανοιχτή χύτρα ταχύτητας και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το μπέικον. Το σοτάρουμε για 3 λεπτά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο. Βάζουμε τον κιμά και τη μορταδέλα. Σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι. Αφήνουμε να εξατμιστούν και προσθέτουμε το θυμάρι, τη δάφνη, τον βασιλικό, την ντομάτα, το γάλα και την κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά περίπου αφότου σφραγιστεί το καπάκι. Ανοίγουμε τη χύτρα, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά. Αν έχουν μείνει υγρά, αφήνουμε τη σάλτσα να συμπυκνωθεί με ανοιχτό το καπάκι. Σερβίρουμε με ζυμαρικά και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.
Tip Μπορούμε να έχουμε ετοιμάσει τη σάλτσα και την επόμενη ημέρα να βάλουμε φρεσκοβρασμένα ζυμαρικά σε βουτυρωμένο πυρέξ, να προσθέσουμε τη σάλτσα, να πασπαλίσουμε με την παρμεζάνα και να γκρατινάρουμε για 10 λεπτά περίπου στον φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου