Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ο ρόλος του καρότου για τη βελτίωση της όρασης

Είμαι "στραβός" και θα μου άρεσε να επικοινωνήσω κάποια επιστημονικά ευρήματα που τεκμηριώνουν τη συνεισφορά της γαστρονομίας στα θέματα οράσεως. Ακούγεται πλέον σαν μύθος πως το καρότο κάνει καλό στα μάτια μας. Ωστόσο ολοένα και περισσότεροι γονείς από κάθε άκρη του κόσμου φροντίζουν το καρότο να είναι στο καθημερινό μενού των παιδιών τους. Ποιά είναι όμως η εξήγηση για αυτό;

Ο μύθος φαίνεται να πρωτοεμφανίστηκε πριν από το WW2 και είχε ως βασικό σκοπό να σταματήσει την επιμονή των Γερμανών για τα συστήματα των ραντάρ τους.  Λέγεται επίσης πως η επιτυχία των πιλότων της αεροπορίας εξαρτάται κατά πολύ από τα ποσοστά καρότων που τρώνε. 
Για να ξεφύγει το θέμα από τους μύθους, ο φωτογράφος Henry Hargreaves και η τροφοσυλλέκτρια Nicole Heffron δημιούργησαν ένα διάγραμμα καρότου το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο να γίνεται η μέτρηση της ανθρώπινης οράσεως βάση του καρότου!
Να λοιπόν τι είναι ικανή να κατορθώσει αυτή η γαστρονομία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου