Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Την ερχόμενη Τετάρτη η προκαταβολή για το αγροτικό πετρέλαιο


Εντός της επόμενης εβδομάδας και συγκεκριμένα την Τετάρτη, θα επιστραφεί η πρώτη δόση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου, ύψους 80,5 εκατομμυρίων ευρώ.Εντός της επόμενης εβδομάδας και συγκεκριμένα την Τετάρτη, θα επιστραφεί η πρώτη δόση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου, ύψους 80,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Agronews, η επιτροπή που έχει συστήσει το υπουργείο μαζί με το υπουργείο Οικονομικών, θα συνεδριάσει για τελευταία φορά την ερχόμενη Τρίτη στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να οριστικοποιήσει τους συντελεστές υπολογισμού των ποσών.

Αυτό που φαίνεται μέχρι στιγμής, είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος για μεγάλες αλλαγές στον τρόπο μέτρησης της κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης από τους αγρότες, οπότε τα ποσά θα είναι ίδια με πέρσι.
Αμέσως μετά, θα πρέπει να υπογραφεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, ώστε να αποδεσμευθεί το κονδύλι των 80 εκατ. ευρώ και να πιστωθεί μέσω της Πειραιώς-ΑΤΕ στους λογαριασμούς των περίπου 440.000 δικαιούχων.
Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου έχεις ως εξής:
Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία και η διασταύρωση των στοιχείων μεταξύ των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών και το ΥΠΑΑΤ ανακοινώνει ότι εντός της επόμενης εβδομάδας και πριν το τέλος του μήνα, θα επιστραφεί η πρώτη δόση του ΕΦΚΠ ύψους 80,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Τηρούμε με ευλάβεια τόσο τις υποσχέσεις μας όσο και το χρονοδιάγραμμα το οποίο θέσαμε. Θέλω να διαβεβαιώσω τους αγρότες μας ότι άμεσα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων συνολικά το ποσό της τάξης των 80,5 εκατ. € που αντιστοιχεί στην πρώτη δόση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών. Από την αρχή υποστηρίξαμε ότι οι λύσεις δεν δίνονται ακαριαία, αλλά απαιτούν χρόνο και συνεχή προσπάθεια.
Η προσπάθεια συνολικά της Κυβέρνησης αποδίδει, είμαστε συνεπείς σε όσα εξαγγέλλουμε, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου