Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Μέσα σε ένα κελί μαζί με οχτώ Πακιστανούς, βρίσκεται ο ισοβίτης πλέον Βασ. Παπαγεωργόπουλος.


Picture 0 for Η πρώτη νύχτα του Παπαγεωργόπουλου στις φυλακές
Μεσημέρι Τετάρτης και ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ισοβίτης πλέον, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, επιβιβάζεται στην κλούβα της αστυνομίας και παίρνει το δρόμο για τις φυλακές Διαβατών.

Είναι οι πρώτες ώρες, μετά την καταδικαστική απόφαση, που ο πρώην δήμαρχος θα περάσει στις φυλακές, μέσα σε ένα κελί μαζί με άλλα εννέα άτομα.  Συγκρατούμενοί του το alter ego του, Μιχάλης Λεμούσιας - όπως τον χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων-  και οκτώ Πακιστανοί.

Αρχικά ο κ. Παπαγεωργόπουλος ενημερώνεται από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους για τις ώρες που θα προαυλίζεται, κάθε πρωί και απόγευμα, καθώς και για τις μέρες του επισκεπτηρίου, κάθε Τετάρτη απόγευμα και Παρασκευή πρωί.



Περνά παράλληλα από τις τυπικές ιατρικές εξετάσεις. Εμφανίζεται απόλυτα συνεργάσιμος με τους δεσμοφύλακες υπακούοντας σε κάθε υπόδειξη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ParousiaZw.gr μέσα από τις φυλακές Διαβατών ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος πάγωσε όταν ο δεσμοφύλακας του σωφρονιστικού ιδρύματος του ζήτησε να βγάλει τη γραβάτα του. Αμέσως μετά, ο έγκλειστος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ζητά να αγοράσει μία τηλεκάρτα, για να επικοινωνεί με τη σύζυγό του.

Η νύχτα, ωστόσο, αποδείχθηκε δύσκολη για τον πρώην δήμαρχο, ο οποίος δεν έκλεισε μάτι. Όπως γράφει το Newsit, οι οκτώ αλλοδαποί Πακιστανοί κρατούμενοι κάπνιζαν συνεχώς με το κελί να έχει μετατραπεί σε θάλαμο αερίων, γεγονός που ενόχλησε σφόδρα τον κ. Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος είναι παλιός αθλητής και αντικαπνιστής.

Με το πρώτο φως της ημέρας, ο κ. Παπαγεωργόπουλος σιτίστηκε κανονικά και βγήκε στο προαύλιο. Στη συνέχεια ζήτησε να δει και τον αρχιφύλακα του σωφρονιστικού καταστήματος Διαβατών, στον οποίο υπέβαλε αίτημα να μεταφερθεί σε κελί μη καπνιστών αφού δεν μπορούσε να αντέξει την κατάσταση.

Για τις πρώτες, δύσκολες ώρες του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, στη φυλακή μίλησε η σύζυγός του Ελένη, η οποία χθες τον συνάντησε εντός των φυλακών. «Μου επέτρεψαν να του πάω κάποια πράγματα. Είμαστε συντετριμμένοι. Έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας. Του είπα να προσέχει τον εαυτό του γιατί είμαστε οι δύο μας. Είναι η πρώτη φορά που χωρίζουμε στα 40 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά η σύζυγος του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου