Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ρύθμιση για σύνταξη των αγροτών στα 62 προανήγγειλε ο Σαμαράς


Picture 0 for Ρύθμιση για σύνταξη των αγροτών στα 62 προανήγγειλε ο Σαμαράς
Νέα ρύθμιση για το συνταξιοδοτικό καθεστώς των αγροτών, με δυνατότητα συνταξιοδότησης στα 62, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη Βουλή.
Στις άμεσες παροχές για την ανακούφιση των αγροτών ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμη ρύθμιση νυχτερινό ρεύμα, ενώ για τη μείωση ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια είπε ότι θα γίνει εντός της τετραετίας.

«Η αγροτική μεταρρύθμιση είναι καθοριστική για την ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας από την κρίση», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, συμπληρώνοντας πως «στόχος της κυβέρνησης δεν αποτελεί ο εφησυχασμός των αγροτών επειδή είναι στους δρόμους, αλλά η πραγματική αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του τομέα.
«Το αγροτικό δεν είναι ένα ακόμη πρόβλημα κυβερνητικής πολιτικής, είναι κεντρικό ζήτημα ύπαρξης για την ελληνική κοινωνίας, θεμελιώδες ζήτημα, σε εμάς τίθεται με επιτακτικό τρόπο» είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν έχουμε δικαίωμα να το αντιμετωπίζουμε με λαϊκιστικό τρόπο. Πρέπει να απελευθερώσουμε το δυναμικό της Ελλάδας. Το αγροτικό ζήτημα υπήρξε το πιο καθοριστικό για τη διαμόρφωση των κοινωνιών» υπογράμμισε.

Και συνέχισε πως «έγινε ένα σημαντικό λάθος τις τελευταίες δεκαετίες. Επιβλήθηκε η άποψη ότι για να γίνουμε σύγχρονη χώρα, έπρεπε να μειωθεί ο πρωτογενής τομέας και να αναπτυχθούν οι σύγχρονοι τομείς της οικονομίας. Μειώθηκε δραματικά η αγροτική οικονομία, χάσαμε έναν τομέα με δεκάδες κλάδους, όπου η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Αποδυναμώσαμε και μια σειρά άλλους τομείς -όπως ο τουρισμός».

Είπε ακόμη ότι οι αγρότες θα τηρούν βιβλία εσόδων - εξόδων από την επόμενη χρονιά. Όσο για τις συντάξεις, δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει ρύθμιση για τους αγρότες, που θα προβλέπει ότι, όποιος έχει 40 χρόνια ασφαλιστικών εισφορών, θα μπορεί να βγει στη σύνταξη στα 62.
Ακόμη, δεσμεύτηκε για ρύθμιση των «κόκκινων» αγροτικών δανείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου