Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Το φαινόμενο Παπαγεωργόπουλου δέν είναι το μόνο που δείχνει την σήψη και την διαφθορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.



Με την εφαρμογή του Καλλικράτη, εμφανίστηκαν Δήμοι στο "κόκκινο" .Δήμοι υπερχρεωμένοι, είτε από διαφθορά είτε από κακοδιαχείριση.
Δήμοι στους οποίους οι "ελεγκτικοί μηχανισμοί" τυπικά έδωσαν συγχωροχάρτι με τον πλημμελή και κατά τη γνώμη των πολλών ίσως και συγκαλυπτόμενο...
έλεγχο.

Από την εφαρμογή του Καποδίστρια και μετέπειτα του Καλλικράτη (που σημειωτέον ήμουνα από τους θιασώτες της αποκέντρωσης και των πολλών αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά το μετάνιωσα), οι τοπικοί άρχοντες μπήκαν για τα καλά στο χορό της διαχείρισης μεγάλων κονδυλίων από δημοτικά και κρατικά έσοδα, καθώς επίσης και εσόδων πολλών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Τί απέδειξε αυτή η κατάσταση τοπική αυτοδιοίκηση να είναι στην κορυφή της κακοδιαχείρισης και της διαφθοράς.
Τώρα θα αναρωτιέται κανείς φταίει ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης ή τα πρόσωπα.
Κατά την ταπεινή μου άποψη φταίνε τα πρόσωπα που αποδεικνύονται ανάξια της εμπιστοσύνης του λαού, φταίνε όμως και οι πολίτες με τις λάθος επιλογές προσώπων, φταίνε και οι θεσμοί, αφού η πολιτεία (σκοπίμως ίσως) δεν έχει φροντίσει  να τους εξοπλίσει με ελεγκτικούς μηχανισμούς τέτοιους, που να μη δίνεται η δυνατότητα σε κάποιους να "γλύφουν το μέλι".
Το κόλπο με τη μή καταβολή στα Ασφαλιστικά Ταμεία των εισφορών εργαζομένων απο τους Δήμους, έγινε και σε άλλους Δήμους, δεν ξέρουμε όμως αν και πώς καλύφθηκε, δεν ακούσαμε μέχρι στιγμής παραπομπές στη δικαιοσύνη.
Και ερχόμαστε σήμερα και ανακαλύπτουμε το φεγγάρι και απορούμε με περισσή υποκρισία για όλα αυτά τα φαινόμενα σήψης. Αυτό το κράτος, αυτοί οι πολιτικοί μας αξίζουν;
Νομίζω πώς όχι. Όμως όλα αυτά γεννούν φαινόμενα σαν τη Χρυσή Αυγή, γιατί έχει ραγίσει το γυαλί και ο λαός έχει χάσει πλέον την εμπιστοσύνη του και κατά τη λογική της ισοπέδωσης μπαίνουν όλα στο ίδιο τσουβάλι και θεωρούνται όλοι "απατεώνες".
Έχουν αποκοπεί οι πολιτικοί μας με την κοινωνία. Ίσως γιατί δεν έχουν και την έξωθεν καλή μαρτυρία και ολόκληρη η κοινωνία τους βλέπει με πολύ καχυποψία. 
Έτσι αυτοί που καραδοκούν "το εκμεταλλεύονται" και δημιουργούν "κρυφά σχολεία" μύησης σε ναζιστικά ιδεώδη.
Αν δεν αφυπνιστεί η κοινωνία και ο λαός, 
αν οι θεσμοί της πολιτείας δεν λειτουργήσουν για να καταπνίξουν στη γένεσή τους τέτοια φαινόμενα σήψης,
άν δεν αποβάλλουν όλους αυτούς, που καλυπτόμενοι από τη δημοσιότητα και την ριζωμένη άποψη της ατιμωρησίας, έχουν καταχρεώσει με τις "λαμογιές τους" τις επόμενες γενιές της πατρίδας μας,  
τότε θα πνιγούμε όλοι μας από τη "δυσοσμία" και δεν θα έχουμε τη δύναμη να αντιδράσουμε και θα βρίσκεται πάντα "κάποια Χρυσή Αυγή" να επενδύει στην απελπισία του λαού μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου