Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Πώς η βουλγαρική κρίση επηρεάζει την ΕλλάδαPicture 0 for Πώς η βουλγαρική κρίση επηρεάζει την Ελλάδα
Εξαιρετικά κρίσιμες χαρακτηρίζονται από ελληνικές διπλωματικές πηγές οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη Βουλγαρία. Κι αυτό γιατί η γεωγραφική εγγύτητα, όπως εκτιμάται, μπορεί να επηρεάσει και την χώρα μας.
Ως γνωστόν, η παραίτηση της εκεί κυβέρνησης οφείλεται στην κάκιστη οικονομική συγκυρία, και δεν αποκλείεται σύντομα η Ελλάδα να δεχθεί κύματα οικονομικών προσφύγων από βόρεια.
Ήδη, πολλοί Βούλγαροι - και όχι μόνο - συνταξιούχοι, οι οποίοι κατά το παρελθόν είχαν εργαστεί, είτε εποχικά είτε μόνιμα, στην χώρα μας, εγείρουν τώρα απαιτήσεις από τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία.
Αν η κακή οικονομική κατάσταση στη Βουλγαρία συνεχισθεί, τότε δεν αποκλείεται πολλοί από αυτούς να έλθουν προς μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα, απαιτώντας συντάξεις, που κατά την άποψη τους, δικαιούνται.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί ότι εκτός από τους Βούλγαρους και άλλοι, Βαλκάνιοι, πρώην εργαζόμενοι και νυν συνταξιούχοι, εγείρουν απαιτήσεις από τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία! Εννοείται πως σε περίπτωση που δικαιωθούν, τότε τα τελευταία θα διαπιστώσουν σύντομα ότι τους δημιουργείται μια νέα μαύρη τρύπα, η οποία είναι άγνωστο πως θα μπορούσε να καλυφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου