Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

"Ανοιξιάτικες" εκδηλώσεις στα... χιονοδρομικά κέντρα της Β. Ελλάδας

Πηγή: ΑΜΠΕ
 
"Από Μάρτη ... καλοκαίρι" μπορεί να λέει ο λαός, όμως οι υπεύθυνοι των χιονοδρομικών κέντρων δεν σκέφτονται να αποχαιρετίσουν τόσο εύκολα τον φετινό χειμώνα και προγραμματίζουν διάφορες εκδηλώσεις στον πάγο, παρά το γεγονός ότι η άνοιξη βρίσκεται μόλις μία μέρα μακριά.

Το φρέσκο χιόνι που έπεσε τις τελευταίες ώρες σε Πήλιο, Βασιλίτσα και Πισοδέρι, καθώς και οι προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για νέες χιονοπτώσεις από το απόγευμα του Σαββάτου εξακολουθούν να κρατούν ανοιχτά τα χιονοδρομικά κέντρα για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ. Συγκεκριμένα, στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου στην Ημαθία υποδέχονται την άνοιξη με διάφορες εκδηλώσεις. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 2 και 3 Μαρτίου, θα διεξαχθούν αγώνες σε διεθνές και πανελλήνιο επίπεδο και οι πίστες θα γεμίσουν από μικρούς και μεγάλους σκιέρ.

Επίσης, στις 3 Μαρτίου, στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, οι υπεύθυνοι θα συνδυάσουν τη χαρά του χιονιού με το ποδήλατο. 'Οσοι ενδιαφέρονται να ανέβουν και να κατέβουν τις πίστες πάνω στους δύο τροχούς καλούνται να έχουν μαζί τους κράνος, θώρακα, επιαγκωνίδες, επιγωνατίδες και μάσκα, ενώ τα λασπολάστιχα είναι η πιο κατάλληλη επιλογή γι' αυτή την εξόρμηση. Τα ποδήλατα θα αρχίσουν να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν στις χιονισμένες πλαγιές από νωρίς το πρωί, μέχρι το χιόνι να μην είναι πλέον κατάλληλο για λάστιχα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου