Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ηλεκτρονικό στοπ στις ουρές του Δημοσίου

http://www.tanea.gr


 
Ηλεκτρονικό στοπ στις ουρές του ΔημοσίουΤέλος στις ουρές στις δημόσιες υπηρεσίες για την ολοκλήρωση κάποιας συναλλαγής δίνει το νέο πακέτο ηλεκτρονικών διοικητικών διαδικασιών. Οι πολίτες θα μπορούν στο εξής
μέσω του υπολογιστή τους να συναλλάσσονται με το Δημόσιο για μια σειρά σημαντικών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων η έναρξη κάποιας επιχειρηματικής δραστηριότητας ή η απόκτηση των απαιτούμενων αδειών άσκησης επαγγέλματος.


Με μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα www. eu-go.gr ή στην www. ermis.gov.gr έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις ηλεκτρονικά, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (θα κατατίθενται σε ψηφιακή μορφή ή θα αναζητούνται αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία που δέχεται το αίτημα), και στη συνέχεια θα ενημερώνονται μέσω Διαδικτύου για την έκβαση της υπόθεσής τους. Μόνη προϋπόθεση αποτελεί η έκδοση ηλεκτρονικής υπογραφής, κάτι αντίστοιχο με τους κωδικούς που σήμερα ήδη εφαρμόζονται μέσω των τραπεζών και του ευρύτατα διαδεδομένου συστήματος web-banking.
Το web-dimosio, που αναπτύσσεται με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσου Βολουδάκη, δεν ακυρώνει τους άλλους τρόπους συναλλαγής με τις υπηρεσίες. Ετσι, οι πολίτες, αν το επιθυμούν, μπορούν να ολοκληρώνουν τις διοικητικές διαδικασίες μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και ειδικότερα μέσω αυτών που λειτουργούν ως Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης, καθώς και με την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στους φορείς. «ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν τις δυνατότητες που υπάρχουν και τις διαδικασίες που ανοίγονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου