Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Επανήλθαν αναδρομικά από το 2008 τα προνόμια εισόδου στα ΑΕΙ για αθλητές!



 Βάσει του νόμου 4115/2013 άρθρο 38 που ψηφίστηκε τον Ιανουάριο, επανήλθαν τα κίνητρα και προνόμια για τους υψηλού επιπέδου αθλητές – μαθητές. Πρόκειται για τις 6 Ολυμπιακές νίκες, οι 6 παγκόσμιες και οι 3 ΠανευρωπαΪκές μπαίνουν άνευ εξετάσεων σε όποια σχολή θέλουν. Οι υπόλοιπες ως το 8, μπαίνουν άνευ εξετάσεων σε ΤΕΦΑΑ και παίρνουν 30% μπόνους για άλλες σχολές το οποίο θα φτάσει στο 90% του τελευταίου εισακτέου, επομένως πάμε στο 41% μπόνους. Σε όποια κατηγορία διακριθούν εκτός των μικρών κατηγοριών, παίδων και κορασίδων. Στο..
.



...ίδιο άρθρο συμπεριλαμβάνεται η διεύρυνση της αθλητικής βάσης με τη δημιουργία ειδικών προγραμμάτων σχετικά με τα κίνητρα-προνόμια για τους αθλητές καθώς και τη διαμόρφωση νέων οργάνων για την υποστήριξη του Εθνικού Αθλητικού Σχεδιασμού, τα Περιφερειακά Συμβούλια καθώς και τα Περιφερειακά Γραφεία ώστε όλοι οι θεσμικοί φορείς να συμμετέχουν στον αθλητικό σχεδιασμό με αποκεντρωμένες δομές και λειτουργίες.

Να σημειωθεί ότι τα προνόμια θα ισχύσουν αναδρομικά από το 2008, οπότε και καταργήθηκαν τμε το Ν. 3708 και επανέρχονται τώρα. Όσοι αθλητές διακρίθηκαν από τότε μέχρι σήμερα θα έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν τα σχετικά έγγραφα και να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται, ανάλογα με τις επιτυχίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου