Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Πρόσκληση ανέργων σε πρόγραμμα για την απασχόληση


Picture 0 for Πρόσκληση ανέργων σε πρόγραμμα για την απασχόληση
Πρόσκληση ανέργων για συμμετοχή σε πρόγραμμα διευκόλυνσης της πρόσβασής τους στην απασχόληση απευθύνει η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Επιχειρείν και Απασχόληση στη Μεταποίηση».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

-άνεργους άνδρες 45 ετών και άνω, με υψηλή εξειδίκευση στη μεταποίηση οι οποίοι έχασαν τη δουλειά τους λόγω των διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία,
-άνεργους άνδρες έως 25 ετών, Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής εκπαίδευσης νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας οι οποίοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν  εργασιακή εμπειρία και επίσης να υποβοηθηθούν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους καριέρας


Σκοπός του προγράμματος είναι η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και ακολούθως υποβοήθηση για το ξεκίνημα της επαγγελματικής καριέρας, έτσι ώστε οι άνεργοι να βρουν δουλειά στην τοπική αγορά εργασίας.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

1. Εσείς εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας με την κατάθεση της αίτησης και των δικαιολογητικών .
2. Εμείς σας καταρτίζουμε παρέχοντάς σας εκπαιδευτικό επίδομα πέντε ευρώ ανά ώρα εκπαίδευσης, (5€/ώρα) σας συμβουλεύουμε και σας υποστηρίζουμε:
Είτε για να στελεχώσετε υφιστάμενες επιχειρήσεις,
Είτε για να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση.
3. Εμείς ερχόμαστε σε επαφή με επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για την πρόσληψη στελεχών και σας τοποθετούμε εκεί, κατόπιν συνεννόησης, για τουλάχιστον τρεις μήνες.
4. Εμείς σας εντάσσουμε σε προγράμματα εύρεσης χρηματοδότησης για την ίδρυση και λειτουργία της δικής σας επιχείρησης.

Tο πλήρες κείμενο της προκήρυξης και η αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα βρίσκονται στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση http:// http://www.sbbe.gr/m2/topsa.asp.

Σημειώνεται ότι στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Επιχειρείν και Απασχόληση στη Μεταποίηση» συμμετέχουν: ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), τα ΚΕΚ ΣΕΒΕ – ΣΒΒΕ – ΔΕΘ και ΕΝΔΥΣΗ, και η εταιρεία ΓΝΩΣΗ Αναπτυξιακή ΑΜΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου