Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Εξωσχολικές δραστηριότητες για τα παιδιά του 1ου δημοτικού σχολείου Κατερίνης

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

http://www.olympiobima.gr



Γνώσεις και πέρα από τα συνήθη σχολικά αντικείμενα προσφέρονται στους μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Κατερίνης, καθώς και απόκτηση δεξιοτήτων, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται πέραν του ημερήσιου προγράμματος του σχολείου. Ήδη φέτος συμμετέχουν περισσότερα από τα μισά παιδιά του σχολείου, κάτι που έχει ενθαρρύνει γονείς και εκπαιδευτικούς για μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη προσπάθεια.
Όσο και αν έχουμε συνηθίσει ως εικόνα για τα παιδιά να μην θέλουν, ούτε έξω από το σχολείο να περάσουν, όταν χτυπήσει το κουδούνι για να σχολάσουν και έπειτα, οι εξωσχολικές δραστηριότητες που διοργανώνονται κάθε Σάββατο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κατερίνης έχουν μεγάλη συμμετοχή. Μάλιστα, αν και πρόκειται για κάτι που ξεκίνησε εντός του 2013, ήδη έχουν δημιουργηθεί 4 τμήματα, Ζωγραφικής (δύο ώρες την εβδομάδα), Θεάτρου (1 ώρα την εβδομάδα), σκάκι (1 ώρα την εβδομάδα) και χορός.
Τα τμήματα έγιναν με βάση τα ενδιαφέροντα που δήλωσαν τα παιδιά στα ερωτηματολόγια που είχαν δοθεί πριν από τις γιορτές. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, υπάρχει σκέψη να ξεκινήσουν από τον Οκτώβριο την επόμενη χρονιά. Ενθαρρυντικό είναι ότι στις δραστηριότητες συμμετέχουν οι 150 από συνολικά 270 μαθητές που έχει το σχολείο.
Το πρόγραμμα αυτών των δραστηριοτήτων διαρκεί από το πρωί μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου. Παρακάτω ακολουθούν οι δηλώσεις του διευθυντή του 1ου δημοτικού Βασίλη Τσακιρίδη και του προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Παναγιώτη Ντουλαπτσή.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ

Το σχολείο, η διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων δέχθηκε και αγκάλιασε αυτή την πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου και συμβάλλουμε όσο μπορούμε σε αυτή τη διαδικασία.
Καθ΄όλη τη διάρκεια των δραστηριοτήτων υπάρχουν πάντα τα μέλη του Συλλόγου Γονέων στο χώρο του Σχολείου. «Είναι μια σημαντική κίνηση σε αυτές τις εποχές και στην κρίσιμη κατάσταση που ζούμε. Οι δραστηριότητες συμβάλλουν στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών και είναι μια πρόσθετη γνώση για τα παιδιά καθώς το σχολείο δεν διαθέτει αυτό το πρόγραμμα».
 
Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΥΛΑΠΤΣΗΣ

«Και άλλες χρονιές προσπαθήσαμε να διοργανώσουμε εξωσχολικές δραστηριότητες αλλά δεν υπήρχε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και οι γονείς και τα παιδιά δεν ήταν έτοιμα. Πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων κάναμε μια καταγραφή ενδιαφέροντος και είδαμε ότι πολλά παιδιά ενδιαφέρονται για εξωσχολικές δραστηριότητες που προσφέρονται στο χώρο του σχολείου σε μη εργάσιμες ημέρες και με όσο το δυνατόν πιο συμπιεσμένο κόστος.
Σύμφωνα με τον κ. Ντουλαπτσή στόχος είναι του χρόνου να συμμετέχουν και άλλα παιδιά με καλύτερο προγραμματισμό. «επιπλέον όφελος είναι ότι τα παιδιά διαφορετικών τάξεων έρχονται σε επαφή και γνωρίζονται μεταξύ τους δημιουργώντας μια άλλη διαπροσωπική σχέση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου