Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Το Επιμελητήριο Πιερίας «πύλη» της εκπαίδευσης των επιχειρηματιών






Η εκπαίδευση και η επιμόρφωση των επιχειρηματιών αποτελεί βασική προτεραιότητα του Επιμελητηρίου Πιερίας, η οποία για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται στην πράξη με την ταυτόχρονη πραγματοποίηση τριών σεμιναρίων, που εντάσσονται στο πρόγραμμα της Σχολής του Επιμελητηρίου. Πρόκειται για το σεμινάριο του ΕΦΕΤ «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων επιπέδου 1», το σεμινάριο «Εντοπισμός και Εκμετάλλευση επιχειρηματιών ευκαιριών», το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, ενώ ολοκληρώνεται η εκπαίδευση του και τρίτου τμήματος στο σεμινάριο «Επιμόρφωση εργοδοτών σε θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας Γ’ κατηγορίας επικινδυνότητας». Για την κάλυψη των αναγκών των σεμιναρίων το Επιμελητήριο έχει διαθέσει τη συνεδριακή αίθουσα και την αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. στο κεντρικό κτίριο, αλλά και την αίθουσα διδασκαλίας της Σχολής στην οδό Γ. Ολυμπίου.




Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: Επενδύουμε στην επιμόρφωση των μελών μας

Τη σημασία που δίνει το Επιμελητήριο στην εκπαίδευση και την κατάρτιση των επιχειρηματιών-μελών του υπογράμμισε ο Πρόεδρος κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου. «Είναι χαρακτηριστικό πως τόσο οι δύο αίθουσες του κεντρικού κτιρίου όσο και η αίθουσα της Σχολής του Επιμελητηρίου έχουν διατεθεί για την εκπαίδευση και φιλοξενούν επαγγελματίες που ενδιαφέρονται για την επιμόρφωσή τους. Θα επαναλάβω πως η κατάρτιση των μελών υπήρξε εξ αρχής η βασική προτεραιότητα και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος απόδειξης από το παραπάνω γεγονός. Όλα τα υπόλοιπα περιττεύουν. Το Επιμελητήριο έχει αναδειχθεί σε «πύλη» της συνεχούς κατάρτισης και εκπαίδευσης των επιχειρηματιών. Η ανταπόκρισή τους στα εκπαιδευτικά προγράμματα αποτελεί και την επιβράβευση της επένδυσης του Επιμελητηρίου στην επιμόρφωση», επεσήμανε ο κ. Χατζηχριστοδούλου.



Εκπαίδευση στην υγιεινή και την ασφάλεια τροφίμων

Το σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο επιμόρφωσης όλων των επιχειρηματιών και των εργαζομένων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι χειρίζονται ή έρχονται σε επαφή με τρόφιμα ή ποτά. Αποτελεί τη βασική εκπαίδευσή τους στα θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων. Στόχος του Επιμελητηρίου είναι η κατάρτισή τους ώστε να εφαρμόζονται οι σχετικές οδηγίες ορθής υγιεινής πρακτικής. Μάλιστα, το συγκεκριμένο πιστοποιητικό του ΕΦΕΤ αποτελεί απαραίτητο δικαιολογητικό σε οποιαδήποτε αδειοδότηση αιτηθεί ο επιχειρηματίας, ειδικά στην άδεια λειτουργίας. Κάθε σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο, είναι διάρκειας 10 ωρών (2 ημέρες Χ 5 ώρες), ενώ το πιστοποιητικό έχει ισχύ για τρία χρόνια. Στο σεμινάριο συμμετέχουν 30 επαγγελματίες, ενώ την κατάρτισή τους ανέλαβαν οι εκπαιδεύτριες του ΕΦΕΤ κ.κ. Αρχοντία Σαμαρά και Ευαγγελία Γερμάνη.



Τεχνικός Ασφαλείας Γ΄ κατηγορίας

Ήδη από την αρχή του έτους έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση δύο τμημάτων, ενώ ολοκληρώνεται η εκπαίδευση και των 35 συμμετεχόντων που απαρτίζουν το τρίτο τμήμα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις εμπορικές και παροχής υπηρεσιών που απασχολούν προσωπικό, στους εκπροσώπους των οποίων η Σχολή του Επιμελητηρίου παρέχει τη δυνατότητα να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με το αντικείμενο. Το σεμινάριο είναι υποχρεωτικό από τη νομοθεσία και με την ολοκλήρωσή του οι συμμετέχοντες λαμβάνουν ειδικό πιστοποιητικό, με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να επιτελούν καθήκοντα τεχνικού ασφαλείας. Υπεύθυνος υλοποίησης του κύκλου των σεμιναρίων, καθένα από τα οποία είναι διάρκειας 10 ωρών (2 ημέρες Χ 5 ώρες) είναι ο μηχανολόγος-μηχανικός και τεχνικός ασφαλείας κ. Σταύρος Χατζηιωαννίδης. Με τέλος του συγκεκριμένου κύκλου θα ξεκινήσει η επιμόρφωση εργοδοτών για τεχνικό ασφαλείας Β΄ κατηγορίας.



Εντοπισμός και εκμετάλλευση επιχειρηματικών ευκαιριών

Το συγκεκριμένο ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ και απευθύνεται σε επιχειρηματίες-μέλη του Επιμελητηρίου, είναι διάρκειας 36 ωρών και στο συγκεκριμένο κύκλο συμμετέχουν 25 άτομα, με υπεύθυνο εκπαιδευτή τον κ. Χρήστο Χατζηχρήστο. Όπως επισημαίνει ο υπεύθυνος της Σχολής του Επιμελητηρίου και μέλος του Δ.Σ. κ. Χαράλαμπος Τασχουνίδης συγκεντρώνονται παράλληλα αιτήσεις για τα προγράμματα «Διαφήμιση και προβολή της μικρής επιχείρησης», διάρκειας 32 ωρών και «Η χρήση του διαδικτύου στη λειτουργία της μικρής επιχείρησης», διάρκειας 36 ωρών. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη τις απογευματινές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου