Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

..Οι Γερμανοί που θέλουμε

Προβλέπουν -άνευ προηγουμένου- επιστροφή Γερμανών τουριστών




Στα 17 εκατ. εκτιμάται ότι θα φτάσουν το 2013 οι τουρίστες που θα επισκεφθούν την χώρα μας, εκτίμησε ο πρόεδρος των ταξιδιωτικών τουριστικών γραφείων Γιώργος Τελώνης.
Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η επίλυση ζητημάτων με τη χρήση βίζας από χώρες εκτός Σένγκεν είναι «κλειδιά» στην προσπάθεια τόνωσης του βασικού πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, λένε οι τουριστικοί πράκτορες.



Το 2012 στην Ελλάδα αφίχθηκαν 16 εκατ. τουρίστες και για φέτος αναμένεται ότι θα υπάρξει αύξηση στα 17 εκατ. ή κατά 6,25%, σύμφωνα με όσα είπε ο κ.Τελώνης στο ΣΚΑΙ το πρωί της Τετάρτης.

Η Ελλάδα προχωράει παράλληλα στην στενότερη συνεργασία με την Τουρκία, προκειμένου να ενισχυθεί η μετακίνηση των τουριστών στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Οι πολίτες της Γερμανίας αναμένεται να επιστρέψουν δριμύτεροι στους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, μετά την μείωση του 2012 εν μέσω φόβων για αντιδράσεις, λόγω των πολιτικών λιτότητας που επέβαλε (και) η Μέρκελ στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τους πράκτορες τα μηνύματα από την Γερμανία είναι θετικά και οι αφίξεις αναμένεται να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο.

Στον αντίποδα, ο τουριστικός κλάδος αντιμετωπίζει σταθερά το πρόβλημα της υπερφορολόγησης λόγω του υψηλού ΦΠΑ, κατά τον κ.Τελώνη, όπως και από την ανασφάλεια που προκαλεί η κρίση στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου